Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη προτείνει η Εισαγγελέας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

3 weeks ago 6

Φωτογραφία: Intime

29/03/2024 12:17

|

THESTIVAL TEAM

Ισόβια κάθειρξη πρότεινε η Εισαγγελέας για την Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή της μητέρας από την Πάτρα και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της στις 11 Απριλίου 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή και θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί της ποινής η οποία βάσει της απόφασης μπορεί να είναι ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη.

«Σεβαστή η απόφαση, ακόμα πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ενώ έκανε γνωστό πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-