Ο Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε μήνυση κατά του τρολ «Πεν Νταλαούρα» – Τι θα ζητήσει η εισαγγελία – Ο ρόλος του twitter

1 month ago 11

Το προφίλ του τρολ «Πεν Νταλαούρα» έδωσε στη μήνυση που κατέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταγγελίες για τα τρολ του διαδικτύου, πέρασε σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι της ΓΑΔΑ όπου κατέθεσε μήνυση προκειμένου οι αρχές να ξεσκεπάσουν τον διαχειριστή του συγκεκριμενου προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο κ. Σκουρλέτης μετέβη στην υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφαλείας συνοδευόμενος από γυναίκα δικηγόρο. Εκεί, προσκόμισε στους αξιωματικούς τις επίμαχες αναρτήσεις που τον αφορούν και κατέθεσε μήνυση για απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αρμόδιοι αξιωματικοί που κατέγραψαν τα γεγονότα που εξιστόρησε ο πρώην υπουργός, θα ζητήσουν από την εισαγγελία εντολή για άρση απορρήτου και στη συνέχεια θα διαβιβάσουν το αίτημα και στο «Χ» προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία για τους διαχειριστές του συγκεκριμένου προφίλ.

Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο, καθώς αυτές περιπτώσεις οι διαχειριστές των social media δεν ανταποκρίνονται άμεσα σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης σε αντίθεση με εγκλήματα κατά της ζωής όπου οι απαντήσεις είναι άμεσες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-