Αντώνης Τσαπατάκης: Το εντυπωσιακό mural σε σχολείο της Θεσσαλονίκης που στέλνει ηχηρό μήνυμα ελπίδας (φωτο)

2 weeks ago 2

13/03/2024 14:05

|

ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Ένα εντυπωσιακό mural το οποίο περνά ηχηρό μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας κοσμεί πλέον το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή τοιχογραφία που απεικονίζει τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, το οποίο φιλοτέχνησε ο εκπαιδευτικός και εικαστικός, Μάριος Σιμόπουλος, ο οποίος κατά καιρούς έχει δημιουργήσει έργα με αγαπημένους αθλητές.

Διαβάστε επίσης: Αντώνης Τσαπατάκης: Στη ζωή μετράνε οι αγώνες που δίνουμε και όχι τα μετάλλια που έχουμε κερδίσει

Όπως ανέφερε στο thestival.gr ο κ. Σιμόπουλος, η εικαστική παρέμβαση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου έγινε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ενώ και η επιλογή του Αντώνη Τσαπατάκη για το εντυπωσιακό mural έγινε σε συνεννόηση με τους γονείς.

«Η επιλογή του προσώπου (σ.σ: του Αντώνη Τσαπατάκη) για το mural δεν ήταν τυχαία. Μέσω του συγκεκριμένου αθλητή θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά πως είτε τους τύχει κάποιο ατύχημα είτε έχουν γεννηθεί έτσι, να παραδειγματιστούν από τα λόγια του που τα έχει γράψει και στο βιβλίο του, ότι δηλαδή μετέτρεψε το ατύχημα σε ευτύχημα», εξήγησε στο thestival.gr ο κ. Σιμόπουλος.

«Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε προς τα παιδιά. Να μην τα παρατάνε, να μην το βάζουν κάτω. Είναι λογικό να απογοητεύονται και να τους παίρνει από κάτω αλλά ο Αντώνης έχει δώσει μάχη όλο αυτόν τον καιρό να περάσει το μήνυμα ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά», πρόσθεσε ο Μάριος Σιμόπουλος λέγοντας πως η επιλογή του κ. Τσαπατάκη έγινε και λόγω του σπουδαίου κοινωνικού έργου που έχει προσφέρει.

Το mural που απεικονίζει τον Αντώνη Τσαπατάκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες από τον Μάριο Σιμόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει φιλοτεχνήσει murals με τον αείμνηστο ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου αλλά και του πρωταθλητής του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του mural:

Το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του Αντώνη Τσαπατάκη και ο αγώνας για τα όνειρά του

Ήταν Δεκέμβριος του 2006, όταν η ζωή του παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη, θα άλλαζε για πάντα. Έξω από το κολυμβητήριο στο οποίο έμαθε να κολυμπάει, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ήταν μόλις 18 ετών.

Η ιστορία ζωής του Αντώνη Τσαπατάκη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ταινία, με πολλές ανατροπές, στιγμές χαράς αλλά και δυσκολίες, με έναν ήρωα που δεν το βάζει ποτέ κάτω.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης αποτελεί ένα παράδειγμα επιμονής και δύναμης ψυχής, που δεν σταματά να αγωνίζεται στην καθημερινότητά του.

Γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης, ο Αντώνης Τσαπατάκης μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν το ιδανικό. Λάτρευε πάντα την ταχύτητα αλλά και το νερό. Ανήσυχο πνεύμα από παιδί με πολλά όνειρα.

Παραολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, είναι κάποιες από τις ιδιότητες του Αντώνη Τσαπατάκη. Παρ’ όλα αυτά εκείνο που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο είναι η λατρεία του για τη ζωή, που σου τη μεταδίδει στα λίγα λεπτά που θα μιλήσεις μαζί του.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο thestival.gr ο εκπαιδευτικός- εικαστικός και δημιουργός του mural, Μάριος Σιμόπουλος

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-