Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συγχαίρουμε τη Ναυτεμπορική για την αποτελεσματική διακονία της αντικειμενικής ενημέρωσης

1 month ago 4

Τη συμβολή της «Ναυτεμπορικής» στην αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση της κοινωνίας εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια της «Ν».

Στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε ειδική αναφορά στις ρίζες των ιδρυτών της Ναυτεμπορικής, τονίζοντας την συμβολή των Ελλήνων προσφύγων στην πρόοδο του τόπου.

«Είμεθα συγκινημένοι και υπερήφανοι, διότι η εφημερίδα αποτελεί δημιούργημα Μικρασιατών προσφυγών. Γνώριζαν οι πρόσφυγες τι σημαίνει πατρίδα, να είσαι ριζωμένος σε έναν υψηλό πολιτισμό που άφησε το αποτύπωμά του παντού. Η ανείπωτη καταστροφή της Μικρασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης δεν εξουθένωσε τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα των ημετέρων. Δεν νοείται σύγχρονη Ελλάδα χωρίς την καθοριστική συμβολή των Ελλήνων προσφυγών στη διαμόρφωση και την πρόοδό της» υπογράμμισε. «Δείγμα και τμήμα αυτής της προσφοράς», όπως τόνισε, «είναι και η Ναυτεμπορική, όραμα και δημιουργία των αυτάδελφων Πάνου και Τζώρτζη Αθανασιάδη».

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό πνεύμα που διέκρινε πάντα την εφημερίδα. «Η Ναυτεμπορική για έναν αιώνα αφουγκραζόταν τους παλμούς της κοινωνίας καταφέρνοντας να προσαρμόζεται και να ακολουθεί νέους δρόμους στην ενημέρωση. Η Ναυτεμπορική υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε εξαρχής σε σχήμα ταμπλόιντ» σημείωσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Εστιάζοντας στο σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε πως «η Ναυτεμπορική καλύπτει με εγκυρότητα και αξιοπιστία οικονομικά, ναυτιλιακά, εμπορικά, επιχειρηματικά θέματα και όλο το φάσμα της ειδησεογραφίας». Στάθηκε επίσης στο ορόσημο που σηματοδότησε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της «Ν» το 2021. «Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος το 2021, τίθεται επικεφαλής η οικογένεια Μελισσανίδη και η Ναυτεμπορική επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε, στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας» ανέφερε.

Στη συνέχεια συνεχάρη τους υπεύθυνους της «Ν» για «την αποτελεσματική διακονία της πολύπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης».

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έκλεισε τον χαιρετισμό του με μία ευχή προς την οικογένεια της «Ναυτεμπορικής»: «Ευχόμαστε εύκαρπη συνέχιση του έργου της ορθής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης».

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Μελισανίδης: Η Ναυτεμπορική σημάδεψε τον ελληνικό Τύπο, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία του

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-