Π. Κόκκαλης: Παταγώδης αποτυχία η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πολιτική της παιδείας

4 months ago 9

Για «παταγώδη αποτυχία στην πολιτική της παιδείας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη», έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρύτανη Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στέλιο Κατρανίδη, με την οποία ξεκίνησε το διήμερο των συναντήσεών του στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε «πυρά» κατά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κ. Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: «Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σταυρόλεξο»

«Την ώρα που η κυβέρνηση εκτοξεύει δήθεν εκσυγχρονιστικά πυροτεχνήματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο μαραζώνει», έγραψε ο κ. Κόκκαλης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι ουραγός σε ό,τι αφορά τις δαπάνες ανά φοιτητή. Η Ελλάδα δαπανά ετησίως 2.093 δολάρια ανά φοιτητή, όταν η Τουρκία επενδύει 5.000 δολάρια, η Πορτογαλία 8.000 και τα προηγμένα κράτη μέλη της ΕΕ περισσότερα από 14.000 δολάρια».

Χωρίς ισχυρή δημόσια εκπαίδευση, πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική κινητικότητα και θα χάσουμε το τρένο της Ιστορίας που οδηγεί στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς και στον τομέα της Παιδείας».

Ολόκληρη η ανάρτηση Πέτρου Κόκκαλη

Τέλος κάλεσε τους πολίτες στις 9 Ιούνη «να στείλουν το μήνυμα ότι απαιτείται αλλαγή πορείας στη δημόσια παιδεία και τη χώρα συνολικά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-