Φωτογραφία: Intime
03/05/2025 23:28
|
THESTIVAL TEAM
«Ο στόχος μας είναι κάθε μέρα ο σιδηρόδρομος, όπως και το σύνολο των μέσων μεταφοράς να είναι πιο ασφαλή από ότι την προηγούμενη» τόνισε σε συνέντευξη του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε μιλώντας στο mononews.gr για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων, γίνεται μία παρέμβαση στη σύντμηση των διαδικασιών για να ολοκληρώνονται οι προσλήψεις στον σιδηρόδρομο, και αυστηροποιείται πάρα πολύ το πειθαρχικό πλαίσιο το οποίο θα διέπει το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν στον σιδηρόδρομο.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι έχει μια πάρα πολύ πιο αυστηρή διαδικασία για να φτάσει κάποιος να αναλάβει μια θέση «και μια σειρά από έργα τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει και έχουμε ολοκληρώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, θα κοιτάξει το υπουργείο να τα προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα». Όπως είπε η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και τη μοιραία νύχτα των Τεμπών, υπήρχαν πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία δεν τηρήθηκαν και ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, έχει μια σειρά από πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία δεν εφαρμόστηκαν.
Διαβίβαση δικογραφίας
Αναφερόμενος στην διαβίβαση της δικογραφίας για τα Τέμπη στη Βουλή είπε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στη Δικαιοσύνη.
«Αν δηλαδή η Δικαιοσύνη προβεί σε μια σχετική αξιολόγηση ή περιγράφει τέλος πάντων, λόγω του ότι σε κάποια πρόσωπα δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω αξιολόγηση, κάποια πραγματικά περιστατικά, τα οποία μεταφράζονται σε ένα συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα, το έχουμε δείξει ούτως ή άλλως και στην περίπτωση Τριαντόπουλου, έχουμε δείγματα αξιοπιστίας. Εμείς δεν πρόκειται να σταθούμε εμπόδιο στη Δικαιοσύνη. Κάθε περίπτωση, καταρχάς νομικά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Άλλο αδίκημα μπορεί να περιγράφεται στη μια περίπτωση, άλλο στην άλλη περίπτωση. Άλλα τα δεδομένα στη μία περίπτωση, άλλα στην άλλη περίπτωση. Επί της αρχής, η λογική που ακολουθήθηκε στην περίπτωση Τριαντόπουλου θεωρώ ότι είναι οδηγός. Εμείς δεν είμαστε από τα κόμματα που λέμε άλλα πράγματα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Άλλα κόμματα είναι αυτά και τους πειράζει που αναδεικνύονται αυτές οι αντιφάσεις» είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «ο οδηγός δεν είναι τόσο η διαδικασία, οδηγός είναι η κατάληξη».
Για την υποψηφιότητα Καραμανλή
Ο κ. Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή είπε ότι δεν τον προστατεύει η βουλευτική του ιδιότητα και το αν θα παραπεμφθεί ή όχι στη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει με το αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία Τριαντόπουλου.
«Ως υπουργός ανέλαβε την απόλυτη πολιτική ευθύνη και αν έχει ή όχι ποινική ευθύνη, αυτό θα αποφασιστεί από τις διαδικασίες. Υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία είναι αντικειμενικά στην πολιτική ευθύνη και όχι στην ποινική. Δηλαδή όταν επί των ημερών σου συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, οφείλεις να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη χωρίς πολλά λόγια. Τώρα η ποινική ευθύνη. Ας αφήσουμε να δούμε τι λέει η Δικαιοσύνη, πως αυτό αξιολογείται και ας μη βιαζόμαστε», είπε.
Μειώσεις φόρων στη ΔΕΘ
Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι τα 11,1 δισ. είναι το πλεόνασμα το 2024 πάνω στο οποίο βασίστηκε το υπουργείο Οικονομικών και συνέταξε τον προϋπολογισμό τον οποίο εφαρμόζουμε τώρα για το 2025.
«Για να το πούμε έτσι απλά “ξεχρεώσαμε” ως προς το τι θα μπορούσαμε να δώσουμε για το 2025. Από εδώ και πέρα λοιπόν, ό,τι παραπάνω πλεόνασμα θα δημιουργηθεί από το 2025, θα δοθεί το 2026. Άρα αυτό το 1,1 δισ. ήταν η είδηση. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν σε υποχρεώσεις δανειακές της χώρας, που, αν δεν πάνε, η χώρα θα αναγκαστεί να βρεθεί στο σημείο που βρέθηκε πριν από δέκα χρόνια. Είμαστε δέκα χρόνια από τότε που φτάσαμε στην απόλυτη καταστροφή» είπε. Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την μεσαία τάξη ως την πιο αδικημένη αυτής της τελευταίας δεκαετίας γιατί πολλά μέτρα, λόγω του ότι υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη, είχαν μια στόχευση στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.
«Και οι άνθρωποι αυτοί της μεσαίας τάξης, ενώ πλήρωναν τους φόρους τους, τις εισφορές τους, είδαν λιγότερα μέτρα να τους αφορούν, αλλά πολλές από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης αυτής, οι περισσότερες, δεν έχουν εισοδηματικά κριτήρια» είπε. Επανέλαβε κάποια από τα μέτρα της κυβέρνησης όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ η μείωση του φόρου εισοδήματος από το 28% στο 22% κ.α.
Τόνισε ότι αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά ως προς τη ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας ό,τι είχε πει και ο Πρωθυπουργός, είναι ότι θα δούμε μειώσεις φόρων.
«Οι όποιες μειώσεις φόρων θα έχουν στον πυρήνα τους την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, των μεσαίων εισοδημάτων. Ο στόχος, είναι να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί ακόμα τα μέτρα δεν έχουν αποφασιστεί. Θέλουμε αυτό το οποίο αναφέρουμε ως συνολικό κόστος για μια επιχείρηση μεσαία, μικρομεσαία να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ο στόχος και βέβαια κατ’ επέκταση έτσι μειώνεται και το κόστος για τον εργαζόμενο αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα και έτσι έχουμε την πιο ουσιαστική αύξηση εισοδημάτων που είναι έμμεση και σταθερή».
«Εμείς σκεπτόμενοι και το συνταξιούχο και το νέο που μένει στο ενοίκιο και δυσκολεύεται, σκεπτόμενοι έναν αυτοαπασχολούμενο δικηγόρο, λογιστή, έναν ιδιώτη γιατρό, έναν γιατρό του ΕΣΥ, θεωρούμε ότι όσα παραπάνω λεφτά πρέπει να δοθούν σε πολλούς περισσότερους και κυρίως σε νεότερους αλλά και σε μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας, οι οποίοι περνάνε πάρα πολύ δύσκολα» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.
Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.