Πολικές θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία: -18°C έδειξε το θερμόμετρο στη Φλώρινα

3 months ago 9

Παγετός και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, ως αποτέλεσμα του χιονοσκεπούς εδάφους, του ανέφελου ουρανού και των πολύ ασθενών ανέμων. Συγκεκριμένα στη Φλώρινα, ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 07:30 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία  -18.2°C, ενώ πολλές περιοχές κατέγραψαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από τους -10°C.

Στον Νέο Καύκασο ο υδράργυρος υποχώρησε στους -16,2 βαθμούς, στην Κοιλάδα Κοζάνης στους -15,7 βαθμούς και στην Πτολεμαΐδα στους -15,6.

Πηγή: meteo.gr

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -01 έως τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους 3 έως τους 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-