Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Το προφίλ του αρχηγού, o πυροβολητής και ο οπλουργός

1 month ago 4

Συνολικά 10 άτομα, τα 4 εκ των οποίων ήταν ήδη έγκλειστα σε  φυλακές, παραπέμπονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Δικαιοσύνη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 27/02 στην Αττική.

Οι 6 από αυτούς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη 28/02 στον εισαγγελέα, ενώ οι 4 βρίσκονται ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σημειώσεις και άλλα πειστήρια που εξετάζονται στα εργαστήριο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Η ταυτότητα του αρχηγού και τα άλλα μέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, που έγινε αντιληπτός την τελευταία στιγμή και εξουδετερώθηκε, διαφορετικά, σύμφωνα με την Αστυνομία θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το πρακτορείο, ως αρχηγικό μέλος της ομάδας φέρεται ένας 36χρονος που προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά είναι έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, για τέσσερις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και το 2014 στο Κολωνάκι καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και χρήματα.

Οι άλλοι τρεις κρατούμενοι είναι έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας και Γρεβενών, επίσης για ποινικά αδικήματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και μία γυναίκα είναι μεταξύ των 10 συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πρόκειται για έναν πυροβολιτή στον Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Και οι 10 κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι 5 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν

Οι πέντε περιπτώσεις επιθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Οι δράστες είχαν αναλάβει ευθύνη για τρεις από τις ενέργειες ως ομάδα “Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο
  • 3 πιστόλια
  • περίστροφο
  • καραμπίνα
  • εξαρτήματα όπλων
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών
  • 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-