Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Βιολογία τα 3 τελευταία χρόνια και τι να προσέχετε

4 months ago 11

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 χιλιάδες υποψήφιοι, καθώς πλησιάζει η μέρα που θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα για τις Πανελλήνιες.

Το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου 2024.

Στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) οι υποψήφιοι δίνουν μάθημα στις 6 Ιουνίου 2024 και μετά ξανά στις 12 Ιουνίου 2024 (τα ΓΕΛ), και αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι εξετάζονται σε μάθημα στις 5 Ιουνίου 2024 και ξανά στις 11 Ιουνίου 2024.

Οι Πανελλήνιες 2024 ξεκινούν για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας εξετάζονται στη Βιολογία την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στη Χημεία και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στη Φυσική.

Οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 πρέπει να διαχειριστούν και το άγχος που τους καταβάλλει όταν φθάνει η στιγμή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια στρεσογόνα κατάσταση.

Τα θέματα που έπεσαν τα 3 τελευταία χρόνια στη Βιολογία

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Βιολογία το 2021.

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Βιολογία το 2022.

Πανελλήνιες: Τα θέματα που έπεσαν στη Βιολογία το 2023.

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-5-2024
– ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

ΤΡΙΤΗ 4-6-2024
– ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).
– ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2024
– ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2024
– ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Τι να προσέχουμε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου). Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι, ενώ δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε.

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-