Άλμα του bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια

1 month ago 7

Μια υψηλή επίδοση καταγράφει το Bitcoin, διατηρώντας το ανοδικό του ράλι, καθώς σήμερα (28.2.2024) ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, στις 16:17 ώρα Ελλάδας, διαμορφωνόταν στα 60.466 δολάρια, με κέρδη σχεδόν 6% σε σχέση με χθες (27.2.2024), πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό των 68.982,20 δολαρίων. Το Bitcoin έχει τριπλασιάσει την αξία του από τις αρχές του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως του ενθουσιασμού που πυροδότησε μια σειρά από ETF που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται τον Ιανουάριο.

Το «πράσινο φως» στα 11 ETFs, που έδωσε στις 10 Ιανουαρίου η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), αποτέλεσε σύμφωνα με αναλυτές σημείο καμπής τόσο για το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, όσο και συνολικά για την αγορά των cryptos.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των cryptos ξεπέρασε τα 2 τρις. δολάρια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την πλατφόρμα κρυπτογράφησης CoinGecko.

Υπενθυμίζεται πως το ψηφιακό νόμισμα είχε κάνει βουτιά μετά το υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, υποχωρώντας πολύ κάτω από τα 20.000 δολάρια το 2022, για να αρχίσει να ανακάμπτει πέρυσι και να απογειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Στην εκτίναξη του έχει συμβάλει και η προοπτική του λεγόμενου halving – δηλαδή, της μείωσης στο μισό της νέας εξόρυξης – τον Απρίλιο, μία διαδικασία η οποία είχε προβλεφθεί από τότε που λανσαρίστηκε το bitcoin, για να είναι περιορισμένη η προσφορά του και επομένως να στηρίζεται η τιμή του.

«Το Bitcoin καθοδηγείται από τη στήριξη των σταθερών εισροών στα νέα spot ETFs, την προοπτική του halving τον Απρίλιο και τη μείωση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο», δήλωσε αναλυτής στην πλατφόρμα επενδύσεων λιανικής eToro.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-