Πασίγνωστος κομμωτής θύμα της απάτης που είχε στήσει ο ιερέας στη Θεσσαλονίκη

3 months ago 7

Φωτογραφία: Αρχείο Intime

07/03/2024 18:00

|

THESTIVAL TEAM

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την απάτη με τον 68χρονο αρχιμανδρίτη από τη Θεσσαλονίκη και τον 61 ετών πρώην ιερωμένο και τις πλαστές επιστολές που παρουσίαζαν προκειμένου να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πιστός πούλησε το σπίτι του για να γίνει Δεσπότης ο απατεώνας αρχιμανδρίτης – Η πλαστή επιστολή από την ΠτΔ

Τα χρήματα που είχαν αποκομίσει από την απάτη φτάνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Mega, σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο Facebook όπου διαπιστώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έκαναν συχνά ταξίδια σε δημοφιλέστατους προορισμός όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Παράλληλα, είχαν συναντήσεις με πολλούς κοσμικούς. Μάλιστα, ένας πασίγνωστος κομμωτής φέρεται να τους έχει καταθέσει 5.000 – 6.000 ευρώ. Πλέον πρέπει να απαντηθεί ποιος είναι ο λόγος που κατατέθηκε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Επίσης φαίνεται ο πρώην κληρικός να πλήρωνε τα δίδακτρα ενός νεαρού αλλοδαπού σε κολλέγιο με τις αρχές να εξετάζουν ποια είναι η μεταξύ τους σχέση.

Πώς στήθηκε η «Ιερή» κομπίνα

Στα χέρια εισαγγελέα βρίσκεται η δικογραφία για τον 68χρονο αρχιμανδρίτη από τη Θεσσαλονίκη και τον 61 ετών πρώην ιερωμένο, οι οποίοι εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές σε απάτη με δωρεές ύψους άνω του 1,3 εκατ, ευρώ που έλαβαν από πιστούς – και μεταξύ αυτών επιχειρηματίες – ως οικονομική στήριξη ενόψει της δήθεν εκλογής του πρώτου στη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στην οποία περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα, 51 και 34 ετών, έχει ανατεθεί προς επεξεργασία σε εισαγγελικό λειτουργό και με βάση τις αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστώσει ότι τελέστηκαν, θα παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες από τουλάχιστον έξι φερόμενα θύματα, και σε βάθος 5ετίας, από τον Νοεμβρίου του 2018 έως τον Φεβρουαρίου του 2023. Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, ο αρχιμανδρίτης και ο άλλοτε ρασοφόρος (καθαιρέθηκε από κληρικός) τους ζητούσαν χρηματικά ποσά, πείθοντάς τους ψευδώς πως είναι βέβαιη η ανέλιξή του 68χρονου σε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, για να γίνουν πειστικοί, επιδείκνυαν πλαστές επιστολές τις οποίες συνέτασσε ο 61χρονος καθηρημένος ιερέας, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες, θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το υπουργείο Οικονομικών ακόμα και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι εύπιστοι δωρητές, υποτίθεται πως θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους, ενώ θα επωφελούνταν όταν ο αρχιμανδρίτης θα αναλάμβανε τη θέση του Μητροπολίτη, συμμετέχοντας δήθεν στη διαχείριση των αποθεματικών και των ακινήτων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στις προμήθειες, τα συσσίτια κ.ά..

Ερευνώντας τη ροή του χρήματος, οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να διαπίστωσαν ότι οι «ιερές» δωρεές μεταφέρονταν σε λογαριασμούς των συνεργών του 68χρονου κληρικού και μέρος αυτών δαπανήθηκε για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και ενός διαμερίσματος. Ήδη κατασχέθηκε ένα όχημα, όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης (usb), βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες επιστολές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-