Φυσικά και μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να σας κρατάμε ενήμερους για κάθε ξενοδοχειακή, γευστική και γενικότερα bully beingness ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, όθεν να είστε πάντα successful the know. Σαλπάρουμε λοιπόν για Μύκονο, Ζάκυνθο και Κρήτη για τους πιο συναρπαστικούς γαστρονομικούς, και όχι μόνο, λόγους!
Μύκονος

Ελληνικό fine eating από τον Άγγελο Μπακόπουλο
Στην καρδιά του Αιγαίου, εκεί όπου το έντονο μπλε συναντά την απέριττη κομψότητα, το εστιατόριο Yevo στο ξενοδοχείο Bill & Coo, μόλις άνοιξε τις πόρτες του για τη σεζόν. Η πανοραμική θέα που απολαμβάνει το Yevo προσφέρει στο βλέμμα ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων. Ο χώρος λούζεται με χρυσαφένιες αποχρώσεις και η μουσική ντύνει την εξηκοντάλεπτο αυτή ιδανικά. Σε αυτή την ονειρική ατμόσφαιρα, με το ηλιοβασίλεμα να είναι το δυνατότερο διακοσμητικό στοιχείο, τα προσεγμένα cocktails του Yevo προσφέρουν το ιδανικό ξεκίνημα μιας αξέχαστης γαστρονομικής εμπειρίας.

Στο Bar Lab του Bill & Coo δημιουργούνται τα πρωτότυπα συστατικά των πιο αρωματικών και γευστικών cocktails. Αξιοποιώντας σπάνια αποστάγματα, τοπικά βότανα και ακολουθώντας τις αριστοτεχνικές τεχνικές του mixology, η ομάδα του μπαρ μπορεί να προτείνει γαστρονομικά cocktails που θα συνδυαστούν ιδανικά με το κάθε μενού, για ένα ιδιαίτερο cocktail & nutrient pairing. Ο Chef Άγγελος Μπακόπουλος παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι τρεις νέες προτάσεις, τρεις νέες ιστορίες που αφηγείται με τον πιο νόστιμο τρόπο: Άλλες φορές συστήνοντας και άλλες φορές θυμίζοντας γεύσεις γεμάτες επισημασία και χαρακτήρα.

Οι νέες αυτές ιστορίες - τα φετινά οψολόγιο που έχει φιλοτεχνήσει ο Άγγελος Μπακόπουλος στο Yevo-, έχουν πρόσχημα τις ελληνικές γεύσεις και αναδεικνύουν Ελληνικά προϊόντα που "παίζουν" με φίνες πρώτες ύλες. Η ανακάλυψη και η έκπληξη αποτελούν μέρος της συνολικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της γευστικής διαδρομής μέσα από τα στάδια των φετινών tasting menus.

Το οψολόγιο "7 Αισθήσεις" είναι αυτό που θα κεντρίζει όλες τις αισθήσεις μας, αυτές που γνωρίζουμε, αλλά και εκείνες που ανακαλύπτουμε στην πορεία, ενώ το “Η Ουσία του Cooing” αποτελεί μια βαθιά μυσταγωγία στις θεμελιώδεις αρχές της φιλοσοφίας του Yevo. Το “Απαρχές” επίσης, είναι ένα γνήσιο vegan μενού, αφοσιωμένο στη δύναμη της απλότητας, που αναδεικνύει την φίνα πρώτη ύλη χωρίς καμία έκπτωση στην τεχνική και την υψηλή γεύση.

Στο Yevo εκτός από τα cocktails και το κρασί αποτελεί μέρος της συνολικής γευστικής εμπειρίας. Η επιμελημένη λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 300 ετικέτες από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Σημαντικό να σημειώσουμε πως, συνεχίζοντας και φέτος το καλοκαίρι τα καθιερωμένα πλέον γαστρονομικά events, ο Άγγελος Μπακόπουλος θα προσφέρει μαζί με τους καλεσμένους του - διακεκριμένους αρχιμάγειρας από διάφορα εστιατόρια στην Ελλάδα – δημιουργικά, ξεχωριστά οψολόγιο στο Yevo για περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Ένα καλοκαίρι γεμάτο γεύσεις, εικόνες και συναισθήματα μόλις ξεκίνησε στη Μύκονο.

Κουζίνα με «νόημα» από τον Αθηναγόρα Κωστάκο
Ένα επιπλέον καλοκαίρι ξεκινά στο παγκοσμίως γνωστό Nōema, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος δίνει την επισημασία της ελληνικής κουζίνας στην πιο αληθινή άποψη της και οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου δημιουργούν αυθεντικές αναμνήσεις κυκλαδίτικης φιλοξενίας, αλλά βιώνουν και την διάσημη μυκονιάτικη διασκέδαση με απίθανα lineups.
Κρυμμένο μέσα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου, το Nōema στεγάζεται σε έναν πρώην υπαίθριο κινηματογράφο, που μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο-έκφραση του αυθεντικού πνεύματος της Μυκόνου. Από τις 8:00 μ.μ. ως τις 3:00 π.μ. καθημερινά, η ζωή κινείται περίγυρα από την εσωτερική αυλή — όπως σε κάθε παραδοσιακό κυκλαδίτικο σπίτι. Διαφορετικοί χώροι με ξεχωριστό χαρακτήρα φιλοξενούν στιγμές για φαγητό, ποτό και χορό, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για backstage eating είναι μια δυνατότητα σπάνια στο νησί.

Με την καθοδήγηση του operations manager Milan Jovanovic, η φιλοσοφία του Nōema που το έκανε να ξεχωρίσει ήδη από το πρώτο καλοκαίρι της λειτουργίας του, παραμένει αναλλοίωτη και το 2025: αναδεικνύει τα τοπία, ρίχνει φως στις παραδόσεις, στους ανθρώπους και τις ιδέες που κάνουν το Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Μυκόνου τον ξεχωριστό τόπο που είναι. Με την ίδια έμφαση στη γαστρονομία, την ατμόσφαιρα και τη διασκέδαση, το Nōema συνεχίζει να αποτελεί σημείο συνάντησης – ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται κοντά μέσα από τη μουσική, με καλλιτέχνες, DJs και μουσικούς να αναλαμβάνουν την μουσική επένδυση στο Nōema κάθε βράδυ της εβδομάδας.

Το καλοκαίρι ξεκινά με το Ελληνικό συγκρότημα RE:KÜLTURA που ενώνει την παράδοση με την ηλεκτρονική μουσική κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Το line-up του καλοκαιριού συμπληρώνουν ο κατάφωρος της ελληνικής nine σκηνής Elated Mind, και συμπληρώνουν οι Julioo, Little D., Realms, Kurup και Stories of Dharma — όλοι φέρνουν μαζί τους τους ιδιαίτερους ήχους τους που θα συνθέσουν τις αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού.

Στην ανοικτή κουζίνα, με τον Culinary Director Αθηναγόρα Κωστάκο να ηγείται μιας σπουδαίας ομάδας, πρωταγωνιστούν οι ελληνικές γεύσεις με έμφαση στην εποχικότητα και τις αληθινές πρώτες ύλες. Το οψολόγιο εστιάζει σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα με πιάτα, όπως η κοιλιά τόνου με καπνιστό βοδινό λίπος και χαβιάρι, το σεβίτσε γαρίδας Κοιλάδας και στρείδια με spicy dressing καρπουζιού. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν πιάτα όπως η καβουροσαλάτα με ημεδαπό μπλε καβούρι, το ψητό χταπόδι και το κυκλαδίτικο καλαμάρι με chimichurri φρέσκου κρεμμυδιού, αλλά και ο περιβόητος καπνιστός ταραμάς που σερβίρεται με λιαστή ντομάτα και πούδρα χαρουπένιου παξιμαδιού.

Στα κυρίως πιάτα, επίσης σε λογική sharing, πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια ημέρας στην ανοικτή φωτιά, ο αστακός με μπισκ και Ελληνικά ζυμαρικά, η pasta με καραβίδες, αυγοτάραχο και κρητική πιπεριά τσίλι, αλλά και τα τα αρνίσια σουβλάκια με Ελληνικό γιαούρτι, τα ντόπια χοιρινά λουκάνικα με φρέσκια τομάτα και πιπεριές padron, τα μοσχαρίσια φιλέτα και τα σιγομαγειρεμένα χοιρινά παϊδάκια καρέ σερβιρισμένα με ψητά ροδάκινα. Όλα τα πιάτα έχουν τις ρίζες τους στην φυσικότητα και το οψολόγιο καθορίζεται από όσα η ομάδα του και οι τοπικοί προμηθευτές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κάθε μέρα.

Η ίδια πρόσβαση υπάρχει και στο υπαίθριο μπαρ, εκεί όπου η ομάδα του Nōema φέρνει τοπικά υλικά στο προσκήνιο και στο cocktail menu. Στη λίστα βρίσκουμε μεταξύ άλλων το Kiano, με βότκα που έχει πάρει στοιχεία από ημεδαπό μπλε τυρί με την τεχνική του abdominous wash, πικάντικο παντζάρι, φράουλα και τόνικ, το Aegean Negroni με πιπεριά Φλωρίνης και κουμ κουάτ, και το Forager, το κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με βότανα όπως τσουκνίδα, αγιόκλημα και ευκάλυπτο. Η οινική λίστα περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από κορυφαίους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις.
Κρήτη

Barefoot luxury εμπειρίες πάνω στη θάλασσα
Μόλις ανακοινώθηκε πως ένα νέο συναρπαστικό project, το Zamāna, ανοίγει τις πόρτες του την 1η Ιουνίου στην παρθένα παραλία Απτέρα, αποτελώντας τη νεότερη προσθήκη της Domes Resorts. Πρόκειται για μια καθηλωτική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στο βραβευμένο Domes Zeen Chania. Περισσότερο από ένα απλό formation venue, το Zamāna είναι ένας εορτασμός της παρουσίας, ένας χώρος όπου ο χρόνος επεκτείνεται και βαθαίνει, εμπνευσμένος από την ποιητική περσική λέξη "zamān", που σημαίνει "χρόνος" με την πιο ρευστή και αισθητή έννοιά του.

Μια δημιουργική σύμπραξη μεταξύ της Domes και του διακεκριμένου Έλληνα hospitality adept Λευτέρη Μαρκάκη (Leading Synapsis Bar, The Clumsies κ.ά.), το Zamāna έχει διαμορφωθεί ως ένα καταφύγιο ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, όπου η απουσία παπουτσιών συμβολίζει την αληθινή ακούμπημα με τον κόσμο περίγυρα μας, όπου η γαστρονομια, η μουσική και το συναίσθημα ρέουν μαζί. Η πανομοιότητα και η οπτική παρουσία, που αναπτύχθηκαν από τη Vision Alphabet, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Remo Masala, αποτελούν μια διάβασμα της διαχρονικότητας και κομψότητας.

Στην καρδιά του Zamāna βρίσκεται ένα δυναμικό πολιτιστικό πρόγραμμα: sunset rituals και βραδινές εκδηλώσεις οργανώνονται εβδομαδιαίως, με παγκοσμίου φήμης DJs όπως οι ARODES, CAIIRO και SAMM (ΒΕ) κ.ά. Το ηχητικό τοπίο κινείται μεταξύ Afro House, Ethnic Deep και soul electronica με κάθε εμφάνιση σχεδιασμένη ως μια αισθητηριακή διαδρομή, με το Αιγαίο Πέλαγος ως σκηνικό.
Η γαστρονομική κατεύθυνση καθοδηγείται από τον αρχιμάγειρας Άλκη Θεοχαρίδη, του οποίου το οψολόγιο επικεντρώνεται στο κάρβουνο και στην ανεβασμένη ποιότητα των πρώτων υλών, συνδυάζοντας παραδοσιακές Κρητικές τεχνικές με σύγχρονο μινιμαλισμό. Ωμά θαλασσινά, εποχιακά προϊόντα και εκλεπτυσμένη φυσικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν το terroir της περιοχής με φρέσκια ματιά.

Στο μπαρ, ο διακεκριμένος mixologist Φίλιππος Τασούλας (Bacardi Legacy Finalist) ηγείται ενός cocktail paper που ισορροπεί την παγκόσμια κομψότητα με την τοπική ιδιαιτερότητα, αναδεικνύοντας άγρια βότανα, εσπεριδοειδή και εγχώρια βοτανικά. Μια συνοπτική αλλά προσεγμένη λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Zamāna είναι επίσης διαθέσιμο για ιδιωτικές εκδηλώσεις, προσφέροντας ένα οικείο αλλά εκλεπτυσμένο περιβάλλον για γάμους, εορτασμούς και ειδικές συγκεντρώσεις, πάντα με τη διακριτικότητα και το επιθυμία για την αρτιότητα που χαρακτηρίζουν τη Domes. Κάθε στοιχείο, από το άρωμα ως τον ήχο και την υφή κάθε επιφάνειας, είναι προσεκτικά επιλεγμένο για να προκαλεί χαρά, σύνδεση και μια βαθιά αντίληψη του τόπου. Το Zamāna δεν είναι μόνο ένας αποστολή - είναι μια εμπειρία.

To Gallina ρίχνει άγκυρα στα Χανιά
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το residency του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου Gallina στο Domes Zeen Chania του ομίλου της Domes, έπειτα από την ενθουσιώδη ανταπόκριση και τις κριτικές που απέσπασε το προηγούμενο καλοκαίρι. Το εστιατόριο Gallina, που διεθνή μέσα, όπως το Monocle και οι Financial Times, ξεχώρισαν από τους πρώτους ήδη μήνες της λειτουργίας του, εστιάζει στην αυθεντική πρώτη ύλη και την απόλυτη μαεστρία στην προετοιμασία των πιάτων που σερβίρει.
-large.jpg?t=EWv4Q2KCCUzqjHd0ewRDTQ)
Signature πιάτα, όπως το Ταρτάρ Wagyu και Γαρίδας, το κοτόπουλο του Gallina που κλείνει το μάτι στην Κρήτη, και το Χριστόψαρο “Α Λα Πολίτα” επιστρέφουν για να κατακτήσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών και αυτό το καλοκαίρι.

Στο οψολόγιο έχουν προστεθεί νέα πιάτα, αναβαθμίζοντας τη συνολική γευστική εμπειρία, η οποία συμπληρώνεται ιδανικά από οινικές επιλογές διεθνούς επιπέδου. Η εντυπωσιακή συγκέντρωση περιλαμβάνει ετικέτες από τον Ελληνικό και διεθνές αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων διατίθενται αποκλειστικά στην Ελλάδα.
-large.jpg?t=2teVOXwVo28KvzKDm6WOow)
Στο χώρο του Domes Zeen Chania, όπου φιλοξενείται το Gallina, έχει ενορχηστρωθεί μια συμφωνία γεύσεων που ισορροπεί ανάμεσα στο γνώριμο και το ανατρεπτικό. Εδώ, σε ένα τοπίο που ενώνει τη φυσική αταραξία της κρητικής γης με την κομψότητα, το minimal plan και τη διακριτική ηδυπάθεια του Domes Zeen Chania, που έχει χαρακτηριστεί από το Wallpaper ως “πρότυπο βιώσιμης αρχιτεκτονικής και φιλοξενίας”, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν εκλεπτυσμένες γεύσεις, κοσμοπολίτικες και ταυτόχρονα γεμάτες συναίσθημα.
Ζάκυνθος

Νέος Culinary Director για τον όμιλο Lesante Cape
H Lesante Collection ξεκινά ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι με τον καταξιωμένο αρχιμάγειρας Νίκο Ισπυρούδη στο γευστικό τιμόνι. Έτσι, τα Lesante Blu, Lesante Classic και Lesante Cape περνούν σε μια νέα εποχή, με τον Νίκο Ισπυρούδη να αναλαμβάνει τη θέση του Culinary Director, καθώς και του νέου αρχιμάγειρας του Lesante Cape. Με τη δική του καθοδήγηση, η εμπειρία διαμονής στα resorts αποκτά μια νέα διάσταση, συνδυάζοντας δημιουργικότητα, αυθεντικές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές που αναδεικνύουν τον γαστριμαργικό πλούτο του Ιονίου.

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, ο Νίκος Ισπυρούδης έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας. Τα τελευταία έξι χρόνια ηγήθηκε των εστιατορίων του Lesante Blu, με το Melia Fine Dining να διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Η φιλοσοφία του συνδυάζει την παράδοση της κουζίνας του Ιονίου με τις σύγχρονες τεχνικές, σε συνδυασμό με την αειφορία μέσω υλικών από βιώσιμες πηγές και τη σύμπραξη με τοπικούς παραγωγούς.
Επίκεντρο της μαγειρικής του είναι οι τοπικές, φρέσκες πρώτες ύλες, όπως το ελαιόλαδο, τα αρωματικά βότανα, τα λαχανικά, τα τυριά, τα ψάρια και τα θαλασσινά. «Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τον χαρακτήρα της γης και της θάλασσας στα πιάτα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η βαθιά αφοσίωσή του στην ανάδειξη της Ζακυνθινής-Επτανησιακής κουζίνας αντανακλάται στο όραμά του για το Lesante Cape. Τα εστιατόρια του resort, το καθένα με τη δική του ταυτότητα, συνθέτουν ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την πλούσια πολιτισμική ιστορία του τόπου: Το Fiore Fine Dining προσφέρει ένα σύγχρονο ταξίδι γεύσεων με degustation menus που αναδεικνύουν τις τοπικές πρώτες ύλες μέσα από μοντέρνες τεχνικές.

Στο Bostani Farm to Table, η δαιταλουργία βασίζεται σε ανοιχτή φωτιά και παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικά λαχανικά και ημεδαπό κρέας. Το Novita εστιάζει στην ψαροφαγία με πιάτα που τιμούν τις γεύσεις της θάλασσας, ενώ η Taverna δημιουργεί αυθεντικές ελληνικές συνταγές. Στο Elea, το πρωινό περιλαμβάνει φρέσκα προϊόντα της περιοχής και παραδοσιακές πίτες που ετοιμάζονται μπροστά στους επισκέπτες, ενώ το δείπνο τους ταξιδεύει καθημερινά σε διαφορετικά νησιά του Ιονίου μέσα από τις γεύσεις του.

Παράλληλα, το Kafeneio και τα μπαρ του ξενοδοχείου, Kyma Beach Bar και Novita Pool Bar, εστιάζουν στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία με παραδοσιακούς μεζέδες και σνακ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο πρωινό, το οποίο αναβαθμίζεται σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Κάθε λεπτομέρεια μελετάται προσεκτικά, με έμφαση στη φρεσκάδα, την τοπική παραγωγή και τις βιολογικές πρώτες ύλες.

Συνάμα, προσφέρονται εξατομικευμένες προτάσεις για κάθε διατροφική προτίμηση, ενώ δεν λείπουν οι θεματικές βραδιές με impermanent chefs, τα μαθήματα μαγειρικής, η γευσιγνωσία κρασιού και τα πικνίκ στον αμπελώνα. Με αυτήν τη στρατηγική, η Lesante Collection θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει την πολυτέλεια, την παράδοση και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.