Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα

3 weeks ago 13

02/04/2024 19:25

|

THESTIVAL TEAM

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία και σήμερα Τρίτη (2/4), όπως παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω χάρτη, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Μάλιστα, 300 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25°C και 20 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν τιμές άνω των 30°C, σε σύνολο 512 σταθμών. O αντίστοιχος αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25°C τη Δευτέρα (1/4), ήταν 227.

H υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας καταγράφτηκε στα Χανιά και στο Άργος ίση με 31.6°C.

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας παρατηρείται ήδη από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη και από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-