Ποιος Ευρωπαίος πολιτικός θα πυροβολούσε ένα κουτάβι;

2 weeks ago 3

«Τον μισούσα αυτό τον σκύλο», γράφει στα απομνημονεύματά της με τον τίτλο «Δεν αλλάζει» (“No Going Back”). Αλλά αυτή την αποκάλυψη της κόστισε πολύ.

Η Κρίστι Νόεμ, πιθανή υποψήφια αντιπροέδρος του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ζήσει και καλύτερες ημέρες, καθώς η παραδοχή της ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της επειδή, όπως αναφέρει, ήταν «άχρηστο». προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

«Δεν ήταν μια ευχάριστη διαδικασία», διατυμπάνισε η Νόεμ «αλλά έπρεπε να γίνει». «Είτε διοικώ το ράντσο είτε στην πολιτική, ποτέ δεν έχω μεταβιβάσει τις ευθύνες μου σε κάποιον άλλον . Ακόμα κι αν είναι δύσκολο και επώδυνο» αναγκάσητκε να δηλώσε την Κυριακή σε μια προσπάθεια ελέγχου των ζημιών που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της.

Η σοκαριστική ιστορία που έχει προβληματίσει τους πολιτικούς παρατηρητές, άνοιξε μία συζήτηση στο POLITICO:

Υπάρχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί που θα σκότωναν εν ψυχρώ έναν σκύλο; Και αν ναι – γιατί;

Μερικοί ηγέτες (πρώην και νυν) που απασχόλησαν το δημοσίευμα

Άνγκελα Μέρκελ

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης το 2007 στο Σότσι της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαμογελώντας, έφερε το μεγάλο μαύρο λαμπραντόρ του Κόνι σε μια συνάντηση με την τότε καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ που φοβάται τα σκυλιά ένιωθε εμφανώς άβολα με την παρουσία του σκύλου.

Χρόνια αργότερα, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε στη γερμανική ταμπλόιντ Bild ότι δεν είχε σκοπό να τρομάξει τη Μέρκελ. Ειλικρινά.«Ήθελα να την κάνω ευτυχισμένη. Όταν έμαθα ότι δεν της αρέσουν τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγγνώμη”, είπε ο Πούτιν (πιθανότατα με τα δάχτυλα σταυρωμένα πίσω από την πλάτη του).

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Να πυροβολήσω ένα σκύλο; Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να πυροβολήσει με πολυβόλο οτιδήποτε τριχωτό πλησίαζε σε απόσταση ενός μιλίου το αγαπημένο της πόνυ.

Αφότου η Ντόλι, το αγαπημένοι και βραβευμένο άλογό της, κατακρεουργήθηκε από ένανλύκο, η επικεφαλής της ΕΕ διέταξε έρευνα για τους λύκους στην Ευρώπη.

Ο λύκος με το όνομα, κατέληξε με επικήρυξη για το κεφάλι του – αλλά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης πριν λήξει το ένταλμα εκτέλεσης στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας οργίστηκε λέγοντας ότι κάποιος θα πρέπει να «πυροβολήσει αυτό το σκυλί», αφού το τεριέ του, ο Ντίλιν, έφαγε έπιπλα αντίκες και απείλησε να προκαλέσει άλλη μια ακριβή ζημιά στο εξοχικό του καταφύγιο στο Τσέκερς.

«Δεν νομίζω ότι το εννοούσε κυριολεκτικά», διευκρίνισε μια πηγή του Τζόνσον, στην Daily Mail. Ο καημένος ο Ντίλιν βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα αυτόν τον μήνα, με μια άλλη πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη Λιζ Τρας, να λέει ότι ίσως ήταν η αιτία που η Ντάουνινγκ Στριτ 10 είχε μολυνθεί από ψύλλους.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Υπό πίεση το 2014, ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κυνήγησε την ψήφο των φιλόζωων.  «Πρέπει να βρούμε έναν “μπαμπά” ή μια “μαμά” για χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σκυλιά και γάτες», τόνισε ο Μπερλουσκόνι στους υποστηρικτές του.
Επικαλούμενος τη Μητέρα Τερέζα, πρόσθεσε: «Αν αγαπάμε τα ζώα, όπως πρέπει, θα είμαστε πολύ κοντά στο Θεό». Ωστόσο, δεν ήταν ένα πολύ επιτυχημένο εκλογικό τέχνασμα, με το κόμμα του Forza Italia να καταποντίζεται τελικά στα τελικά αποτελέσματα.

Αδόλφος Χίτλερ

Ξέρετε ποιος άλλος σκότωσε το σκύλο του;Σωστά, η αγάπη του Ναζί Φύρερ για τα ζώα μπορεί να τον ενέπνευσε να γίνει χορτοφάγος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δοκιμάσει τις κάψουλες κυανίου που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για να αυτοκτονήσει στον αγαπημένο του γερμανικό ποιμενικό Blondi. Την επόμενη μέρα, με τον σοβιετικό στρατό να πλησιάζει, ο Χίτλερ έδωσε άλλη μια κάψουλα στη σύζυγό του Εύα Μπράουν και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-