Πολυβραβευμένοι Έλληνες σεφ του εξωτερικού συναντώνται στα Greek Chefs Abroad

3 weeks ago 9

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου Mar-Bella Collection κλείνει 5 χρόνια δημιουργικής πορείας και το γιορτάζει με μερικά από τα σημαντικότερα Ελληνικά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες αρχιμάγειρας που αναζήτησαν την γαστρονομική τους έκφραση στο εξωτερικό και διαπρέπουν διεθνώς.

GCA-Apaggio-Nido-2.jpg

Ως κεντρικό στοιχείο του φετινού προγράμματος, οι αρχιμάγειρας δημιουργούν πρωτοποριακά οψολόγιο 5 πιάτων, που περιλαμβάνουν ένα signature πιάτο, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με σύγχρονη προσέγγιση, ένα πιάτο που αξιοποιεί μοριακές ή fusion τεχνικές, ένα πιάτο εμπνευσμένο από το ατομικό τους ταξίδι στο εξωτερικό, και ένα που συμβολίζει το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας. Η δημιουργικότητα και η καινοπραγία των κορυφαίων αρχιμάγειρας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Φυσικά, όλα τα οψολόγιο συνοδεύουν κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

1748011389869-388749290-274078259_10159593983326013_62391149587018851_n.jpg

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσω της συνεργασίας μας με διακεκριμένους και ταλαντούχους Έλληνες Chef του εξωτερικού, τους προσκαλούμε πίσω στην Ελλάδα, προσφέροντας στο κοινό της Mar-Bella Collection την ευκαιρία να ανακαλύψει την γαστρονομική τους κουλτούρα» σημειώνει ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Περικλής Γομπάκης. «Φέτος 5 διακεκριμένοι Έλληνες αρχιμάγειρας παρουσιάζουν οψολόγιο εμπνευσμένα από το διεθνές τους ταξίδι, την ελληνική τους κληρονομιά και την αφοσίωσή τους στα πιο εκλεκτά τοπικά υλικά».

George-Kataras.jpg

Γιώργος Καταράς | Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 — Pearl, Elix

Γεννημένος στην Αθήνα και αρχικά μουσικός, ο Γιώργος Καταράς στράφηκε μετά την αποφοίτηση του στη δαιταλουργία και εκπαιδεύτηκε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη, ενώ το δικό του Michelin-starred εστιατόριο στο Άμστερνταμ έκλεισε λόγω πανδημίας. Σήμερα, διευθύνει το CUE Amsterdam, ένα πρωτοποριακό listening barroom που συνδυάζει γαστρονομία και μουσική. Η κουζίνα του συνδυάζει βορειοευρωπαϊκή τεχνική με μεσογειακή φρεσκάδα, δίνοντας έμφαση στην έκφραση μέσω γεύσης.

Giorgio-Pintzas-Monzani.jpg

Giorgio Pintzas Monzani | Σάββατο 12 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido

Ιταλοέλληνας αρχιμάγειρας και συγγραφέας με βάση την Ιταλία, συνδέει ελληνική και ιταλική κουζίνα με δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση. Διδάσκει στο Congusto Institute στο Μιλάνο και παντρεύει παραδοσιακά υλικά όπως ο ο ελληνικός τραχανάς ή το τυρί πεκορίνο από την Αμφιλοχία με μοντέρνες τεχνικές δημιουργώντας αριστουργήματα. Είναι επίσης σημαντική η συμμέτοχή του σε γαστρονομικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς όπως το Pitti Taste 2025 στη Φλωρεντία.

Takis-Panagakis.jpg

Τάκης Παναγάκης | Πέμπτη 24 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin αρχιμάγειρας Τάκης, μαγειρεύει με τα πιο φρέσκα υλικά. Εργάστηκε στο Etrusco στην Κέρκυρα, πριν μετακομίσει στην Ολλανδία και να εμπλουτίσει την εμπειρία του σε Michelin εστιατόρια, όπως τα Harderwijk, Brouwerskolkje, Overveen και Mazie. Σήμερα ηγείται του δικού του εστιατορίου Elea στη Χάγη και η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από ελληνικές επιρροές, δημιουργικότητα και καθαρές γεύσεις που παντρεύουν τεχνική και παράδοση.

Arsenios-Fourkiotis.jpg

Αρσένιος Φουρκιώτης | Σάββατο 29 Αυγούστου, 2025 — Pearl, Elix

Εγκατεστημένος στη Φινλανδία, ο Αρσένιος προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσω του δικού του bistrot, Le Greq στο Ελσίνκι και έχει αφιερώσει την τέχνη του στην ανάδειξη της κουζίνας της πατρίδας του με σύγχρονο τρόπο. Δίνει έμφαση σε εποχικά υλικά και πιάτα με καθαρές, αυθεντικές γεύσεις. Το οψολόγιο ανανεώνεται 5 φορές το χρόνο, και όλα τα στοιχεία παρασκευάζονται εντός του εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένης της πίτας, του γιαουρτιού και του παγωτού.

Nikos-Koulousias.jpg

Νίκος Κουλούσιας | Σάββατο 30 Αυγούστου, 2025 — Apaggio, Nido

Διεθνής σεφ, γεννημένος στη Κοζάνη της Βόρειας Ελλάδας με εμπειρία σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Απόφοιτος των New England Culinary Art Institute και Claude Dornier-Schule Friedrichshafen, η διεθνής του παρουσία, από την Ευρώπη ως την Αφρική και τη Μέση Ανατολή – συνέβαλλε στην ίδρυση σχολής μαγειρικής τέχνης στο Λίβανο. Έχει μαγειρέψει για βασιλικές οικογένειες, κυβερνήσεις και διασημότητές με item το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν και τους εορτασμούς των 70 χρόνων βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, με έμφαση σε τοπικά υλικά όπως ο κρόκος και η τρούφα Κοζάνης. Το επιθυμία του για τα τοπικά υλικά είναι αξιοσημείωτο, ιδιαίτερα η μεταχείριση τρούφας, κρόκου και μελιού από την Κοζάνη – στοιχεία που έχουν συμβάλει στην απόκτηση διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Καλύτερου Σεφ στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα οψολόγιο των lawsuit θα συνοδεύσουν εκλεκτές ετικέτες κρασιών με έμφαση στον Ελληνικό αμπελώνα από το Κτήμα Γεροβασιλείου, το κτήμα Άλφα, τα Oenops wines αλλά και τα απόλυτα pairing με ετικέτες από Aiolos wines.

Heinz Troll photoshooting May 2021

Σχετικά με τη Mar-Bella Collection

Είναι ένας οικογενειακός συντροφιά τεσσάρων πολυτελών και πολυβραβευμένων ξενοδοχείων 5 αστέρων, όλα περίγυρα από το Ιόνιο Πέλαγος. Κάθε ξενοδοχείο της Mar-Bella Collection έχει επιμεληθεί προσεκτικά για να αναδείξει τη μοναδική γοητεία του κάθε καταλύματος, ενώ παράλληλα διακρίνεται για την ξεχωριστή φυσιογνωμία του: από το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου, το εμβληματικό MarBella, το οποίο επαναπροσδιόρισε τις πολυτελείς διακοπές στην Κέρκυρα όταν άνοιξε πριν από 50 χρόνια και σήμερα παρέχει μια κορυφαία all-inclusive προσφορά τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες, ως το adults–only Nido, ένα Small Luxury Hotel of the World, που άνοιξε το 2018 και προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο για ζευγάρια. Το Elix, εντάχθηκε στη συγκέντρωση το 2021 και βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου, στη δυτική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι ο ιδανικός αποστολή για ζευγάρια και οικογένειες με μεγάλα παιδιά που αναζητούν περιπέτειες στη φύση και συμπεριλήφθηκε στη Hot List '22 του Condé Nast Traveller.

To καλοκαίρι του 2025, ανοίγει τις πόρτες του το Avali, νεότερο μέλος της οικογένειας έτοιμο να υποδεχτεί ζευγάρια, φίλους, solo ταξιδιώτες και νεαρές οικογένειες με παιδιά άνω των 6 ετών που επιθυμούν παραθαλάσσιες διακοπές χωρίς τυπικότητες και επιτηδευμένη ηδυπάθεια αλλά με τις 5 αστέρων υπηρεσίες και την σφραγίδα του ομίλου. Όλα τα καταλύματα προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μεγάλη ποικιλία από εξατομικευμένες δραστηριότητες και αποκλειστικές υπηρεσίες, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τη περίγυρα περιοχή και την παίδευση της, με την αλυσίδα να συνεχίζει να πρωτοπορεί στην πολυτελή φιλοξενία στην Κέρκυρα και την Πάργα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-