Πορτογαλία: Κέρδισε το «πράσινο» στοίχημα - Έξι μέρες μόνο με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

2 weeks ago 2

Αέρας, ήλιος και υδροηλεκτρικά συστήματα παρείχαν αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσουν τα πάντα από τις λάμπες, τις τηλεοράσεις και τις κουζίνες των νοικοκυριών ως και τα εργοστάσια της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις 4:00 π.μ. της 31ης Οκτωβρίου και ως τις 9:00 π.μ. τις 6 Νοεμβρίου, για 149 συνεχόμενες ώρες, 10 εκατομμύρια άνθρωποι βασίστηκαν αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς παρήχθησαν 1.102 GWh.

Ο Hugo Costa, επικεφαλής της EDP Renovables, του βραχίονα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, δήλωσε:

«Τα εργοστάσια φυσικού αερίου ήταν εκεί, περιμένοντας να στείλουν ενέργεια, σε περίπτωση που χρειαζόταν. Δεν χρειάστηκε, διατί φυσούσε και έβρεχε πολύ». Κερδισμένοι όπως δήλωσε ήταν και οι καταναλωτές, καθώς καταγράφηκε δραματική πτώση των τιμών ενέργειας.

Το πείραμα της Πορτογαλίας είναι ένα βήμα πιο κοντά στη Συμφωνία του Παρισιού, αφού τα κράτη πρέπει να εκπληρώσουν τους στόχους της ως το 2050. Μέχρι τότε, οι χώρες θα πρέπει να λειτουργούν τα δίκτυά τους χωρίς άνθρακα όχι μόνο για έξι ημέρες, αλλά όλο το χρόνο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-