Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες που σχεδιάζουν την κάθοδο στην Αθήνα – Στη Βουλή τα μέτρα για το πετρέλαιο

1 month ago 7

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα με χρονικό ορόσημο το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα. Στο πλευρό τους τάσσονται πλέον δυναμικά και οι αγρότες της Κρήτης. Στα μπλόκα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και συζητήσεις για τον τρόπο καθόδου στην πρωτεύουσα, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα πρέπει να διαταράσσεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών, καθώς και ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές. Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για φέτος, και την προκαταβολή μέρους αυτής.

Οι αγροτες σε Πλατύκαμπο, Φλώρινα και Χαλκιδική επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Συμβολικοί αποκλεισμοί και μηχανοκίνητες πορείες

H Θωμαίς Αδάμου, βρέθηκε στο Τελωνείο της Νίκης όπου οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε οι αγρότες σκέφτονται να προχωρήσουν στο συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για τα ΙΧ ενόψει της μηχανοκίνητης πορείας ενόψει του συλλαλητηριου. Κλειστό επ’ αόριστον είναι και το τελωνείο της Καστορίας.

Έτοιμοι για την μεγάλη απόβαση στην Αθήνα είναι και οι αγρότες της Κρήτης δίνοντας ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας. Για τα αιτήματά τους μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μ. Σταυριανουδάκης.

Τα προβλήματα είναι κοινά

«Είμαστε συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα. Είναι κοινά τα προβλήματα. Έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα που έχουν σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχουμε και εμείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα. Φεύγουμε ενωμένοι από το λιμάνι της Σούδας», δήλωσε ο κ. Σταυριανουδάκης.

“]

Όπως ειπε θα πρέπει «να αποφασίσει η κυβέρνηση τελικά να δώσει και στους μικρομεσαίους αγρότες αυτό που δικαιούμαστε. Εμείς παράγουμε φαγητό, παράγουμε προϊόντα που τα έχει ανάγκη η πολιτεία, όλος ο κόσμος και πρέπει να σκεφτούν ότι πρέπει να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και όχι να έρχονται μόνο εισαγόμενα και να ερημώνουν τα δικά μας χωριά. Τώρα πρέπει να ακουστούμε για την ΚΑΠ», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-