Προγραμματίζεται ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Ηράκλειο Κρήτης

3 months ago 6

07/03/2024 21:40

|

THESTIVAL TEAM

Σε μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ηρακλείου, προγραμματίζεται ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα στο δημαρχείο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το ζευγάρι αποτελείται από δύο γυναίκες ή δύο άντρες αλλά αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την πολιτιστική πρόοδο και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Ήδη έχει τελεστεί ο πρώτος γάμος στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη πριν από 3 ημέρες τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού.

Ο γάμος τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριλιάδη που το είχαν ανακοινώσει μέσω αγγελίας σε εφημερίδα.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής» έγραφε η αγγελία.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έχουν χτίσει μια ζωή μαζί. Το ζευγάρι αγόρασε μαζί ένα σπίτι και ξεκίνησε μια οικογένεια. Ωστόσο, μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-