Ο όμοιος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπεινα χαλαρώσει, ενώ έκανε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλει στον τομέα αυτό ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής λέγοντας ότι «έκανε μια τεράστια αλλαγή, η οποία ήταν καλή για την οικονομία».
«Η Ελλάδα πράγματι έχει ένα ποσοστό φορολογίας λίγο πάνω από το 40% σε σχέση με το ΑΕΠ το οποίο την τοποθετεί πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Έχετε μια μεγάλη κοινωνική οικονομία. Είχατε μείνει πίσω για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αγώνα για να μαζέψετε φόρους με εκτεταμένη φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή. Και είδαμε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 2010».
«Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει το επίπεδο της φορολογίας προωθώντας παράλληλα τις επενδύσεις».
«Αυτή είναι μια δύσκολη εκγύμναση εξισορρόπησης. Αλλά και πάλι ο πάλη κατά της φορολογικής απάτης, όπου η χώρα έχει περύχει σημαντική πρόοδο πρέπει να συνεχιστεί, αν θέλετε να συντηρήσετε την οικονομία».
Σε ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο του ελληνικού κράτους να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροδιαφυγής απάντησε:
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει περάσει από τεράστιες αλλαγές. Ερχομαι στην Ελλάδα ως τουρίστας κάθε χρόνο όπως πολλοί Γάλλοι. Μπορώ να σας πω ότι πριν από 20 χρόνια ήταν καθαρά μια οικονομία μετρητών. Δεν είναι πια έτσι, ωσπεράν οπουδήποτε μπορείτε να πληρώσετε όχι μόνο με μετρητά, παίρνετε αποδείξεις. Και αυτή είναι μια μεγάλη μεταμόρφωση».
«Νομίζω ότι η φορολογική διοίκηση ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης, ο Γιώργος Πιτσιλής, έκανε μια τεράστια μεταποίηση η οποία ήταν καλή για την οικονομία, διατί αν κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους, κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν. Κι αυτό είναι άδικο. Οπότε το να φέρουμε την οικονομία στον επίσημο τομέα ήταν ένα τεράστιο έργο. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστεί. Δεν πρέπει να χαλαρώσετε σε αυτό το μέτωπο».