Προκλητικός ο Μεντβέντεφ: Όνειδος για τις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν  

4 months ago 11

«Όνειδος» για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα ο Μεντβέντεφ έφτασε να αναφερθεί και στον Φραγκλίνο Ρούσβελντ και είπε πως ο Μπάιντεν δεν δικαιούται να συγκρίνεται με τον Αμερικανό πολιτικό.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους με μια αναφορά σε ομιλία του Ρούσβελτ στο Κογκρέσο το 1941, στην οποία ο αείμνηστος πρόεδρος είχε πει ότι η ένωση αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου σημείο καμπής στην ιστορία.

Επίσης ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ ότι υποκλίνεται στη Ρωσία, ενώ μόλις δύο εβδομάδες και πλέον αφότου χαρακτήρισε τον Πούτιν «τρελό μπάσταρδο», είπε ότι έχει ένα μήνυμα για τον Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία: «Δεν θα εγκαταλείψουμε».

«Παρότι ο Ρούσβελτ ήταν ένας καταβεβλημένος άνθρωπος, σε αναπηρικό αμαξίδιο, έβγαλε την Αμερική από την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση. Ο Μπάιντεν, από την άλλη, είναι ένας τρελός, διανοητικά ανάπηρος, ο οποίος είναι αποφασισμένος να σύρει την ανθρωπότητα στην κόλαση”, έγραψε στο twitter ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Ο Ρούσβελτ μαζι με τους συμμάχους, ανάμεσά τους και την ΕΣΣΔ, πολεμούσε για την ειρήνη. Αντίθετα, ο Μπάιντεν αποφασιστικά και επίμονα προσπαθεί να ξεκινήσει τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρούσβελτ πολεμούσε κατά των φασιστών, αλλά ο Μπάιντεν πολεμά γι΄αυτούς. Είναι το όνειδος των ΗΠΑ”, έγραψε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανιζόταν ως φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής όταν ήταν πρόεδρος την περίοδο 2008-2012, τώρα όμως εμφανίζεται ως αντιδυτικό γεράκι του Κρεμλίνου.

Διπλωμάτες λένε ότι οι απόψεις του αποτελούν ένδειξη του σκεπτικού που επικρατεί στα ανώτερα επίπεδα της ελίτ του Κρεμλίνου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει μια βαθιά κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και ο Μπάιντεν εξόργισε τους Ρώσους αξιωματούχους αποκαλώντας “τρελό μπάσταρδο” τον Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-