Προσωπικός γιατρός: Ικανοποίηση αλλά και διαφωνίες από την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων

3 months ago 8

Την ικανοποίηση της για την ελεύθερη επιλογή από τον πολίτη προσωπικού γιατρού εκφράζει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας όμως τη διαφωνία της με την ένταξη αγροτικών γιατρών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, με εξαίρεση άγονες περιοχές.

«Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη να επιλέγει ο πολίτης ως προσωπικό γιατρό τον γιατρό του, ακόμη και αν δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί μια κατάκτηση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, αφού αποτελούσε μια διαχρονική απαίτηση να έχει κάθε παθολόγος, συμβεβλημένος ή μη, πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Παθολόγοι δηλώνουν παρόντες στη συνέχιση του διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσον αφορά τη συμμετοχή των παθολόγων.

Επίσης, κρίνουν απαραίτητη τη θέσπιση ισχυρών οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών για εκπαίδευση στην παθολογία και απαιτούν αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες εργασίας των παθολόγων στον δημόσιο τομέα με βελτιώσεις των συμβάσεων και παύση των υποχρεωτικών μετακινήσεων παθολόγων από τις θέσεις στις οποίες έχουν προσληφθεί σε άλλες υγειονομικές μονάδες και μάλιστα εκτός νομού.

Επιπλέον απαιτούν «να σταματήσει η εξίσωση των παθολόγων με τους γενικούς γιατρούς αφού είναι απόλυτα διακριτά τα καθήκοντά τους και πρόκειται για 2 διαφορετικές ειδικότητες, αλλά να προκηρύσσονται ξεχωριστά οι θέσεις παθολόγων και γενικών ιατρών».

Golden hello: 100.000 ευρώ εφ’άπαξ για τον επαναπατρισμό γιατρών

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-