Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, αδικώντας τον εαυτό του

1 month ago 3

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Conference League έκανε απόψε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-2 την Φενέρμπαχτσε, έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Τούρκους αλλά θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο σκορ ενόψει Κωνσταντινούπολης. Και αυτό γιατί κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 και μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκαν δύο γκολ από λάθη της άμυνάς τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ξεκίνημα και μόλις στο 8′ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κώστας Φορτούνης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι, στο 27′ ο Κάρμο απείλησε με κεφαλιά και το 2-0 ήρθε στο 32′.

Ο Φορτούνης με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γιόβετιτς και εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Οι Τούρκοι απείλησαν μόνο στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά ο Τζολάκης είχε σωστές αντιδράσεις στις ενέργειες των Καμπετσί και Κρούνιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά και το δεύτερο ημίχρονο. Από ένα κλέψιμο ψηλά, η μπάλα έφτασε στον Ελ Καμπί, εκείνος έστρωσε στον Τσικίνιο και ο Πορτογάλος χαφ με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0!

Όση δουλειά έκανε σε όλο το παιχνίδι, μεγάλο κομμάτι της, το πέταξε στα σκουπίδια η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μέσα σε έξι λεπτά. Στο 68′ ο Ρέτσος έκανε πέναλτι, με τον Τάντιτς να μειώνει σε 3-1 ενώ στο 74′ ο Καχβετσί μετά την ασίστ του Σιμάνκσι έκανε το 3-2, διαφοροποιώντας αρκετά τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού στη Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός σοκαρίστηκε από την μείωση του σκορ, οι Τούρκοι δεν πήραν άλλα ρίσκα για την ισοφάριση και το 3-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-