Ρίζος Μαρούδας για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις

1 month ago 11

Χωρίς «ουσιαστικές απαντήσεις» στα αιτήματά τους αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που θέσαμε, ούτε ως προς το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών, πληρωμής των αποζημιώσεων για το 2023 αλλά και του τι θα γίνει με τα χωράφια που δεν θα καλλιεργηθούν, είτε αυτά είναι τα πλημμυρισμένα στρέμματα της Κάρλας, είτε τα στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν λόγω φερτών υλικών και διαβρώσεως του εδάφους αλλά και τα χωράφια που μπορούν να καλλιεργηθούν μεν, η παραγωγή όμως θα είναι πολύ μικρή» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο βαθμό που είναι εφικτό να μπορέσουμε να τα ικανοποιήσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κόσμιες, σημειώνοντας πως «έγινε μεγάλη προσπάθεια από πλευράς αγροτών να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις συζητήσεις για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου ανέφερε: «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις και λαμβάνουμε υπ’ όψιν και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο του 2025. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-