Ρομποτικός σκύλος με φλογοβόλο προκαλεί τρόμο αλλά δηλώνει… πυροσβέστης (βίντεο)

1 week ago 4

H εταιρεία Throwflame με έδρα το Κλίβελαντ στις ΗΠΑ παρουσίασε ένα τετράποδο ρομπότ που δημιούργησε το οποίο φέρει πάνω του ένα φλογοβόλο. Στο εντυπωσιακό βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση το ρομπότ κινείται σε μια δασική περιοχή και ξαφνικά πετάγεται και πυρπολεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Το ρομπότ που ονομάζεται «Thermonator», προφανώς για να θυμίζει το Terminator το κινηματογραφικό ρομποτικό εξολοθρευτή.

Η εταιρεία δεν το περιέγραψε ως ένα νέας γενιάς οπλικό σύστημα όπως θα σκεφτεί κάποιος βλέποντας το βίντεο
αλλά διαφημίζει το ρομπότ που εκτοξεύει τη φλόγα ότι χρησιμοποιείται στον έλεγχο των πυρκαγιών, στη διαχείριση της γεωργίας, στην ψυχαγωγία και στην αφαίρεση πάγου.

Οι δυνατότητες και οι φόβοι

Το ρομπότ διαθέτει μια ποικιλία από κάμερες και αισθητήρες που του επιτρέπουν να κινείται αυτόνομα στο περιβάλλον του και να βρίσκει στόχους για να βάλει φωτιά. Το μηχάνημα λειτουργεί εξ αποστάσεως το βίντεο επίδειξης δείχνει έναν χειριστή να το ελέγχει με ένα smartphone.
Έχουν εγερθεί ζητήματα ασφαλείας και νομιμότητας για τη χρήση του Thermonator που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί με την εταιρεία πάντως να σπεύδει να προσφέρει προς πώληση το ρομπότ ακόμη και μέσω διαδικτυακών αγορών γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες για το ποιος και γιατί το αγοράζει. Η τιμή πώλησης είναι στα 9,420 δολάρια.

Naftemporiki.gr

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-