Βαλτιμόρη: Μηνύει τον ιδιοκτήτη και τον διαχειριστή του πλοίου που προσέκρουσε στη γέφυρα

3 days ago 2

Η Βαλτιμόρη μήνυσε τους διαχειριστές του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που χτύπησε και κατέστρεψε μια από τις κύριες γέφυρες της αμερικανικής πόλης τον περασμένο μήνα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Η πόλη λέει ότι το Dali ήταν “σαφώς ακατάλληλο” και κατηγορεί τους ιδιοκτήτες και τον διαχειριστή του για αμέλεια.

Ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του πλοίου με έδρα τη Σιγκαπούρη έχουν ήδη ζητήσει από δικαστήριο να περιορίσει την ευθύνη τους.

Η περιοχή υποφέρει από το κλείσιμο του πιο πολυσύχναστου λιμανιού της για θαλάσσια διαμετακόμιση μετά την κατάρρευση της γέφυρας στις 26 Μαρτίου.

«Τίποτα από αυτά δεν έπρεπε να έχει συμβεί»

“Τίποτα από αυτά δεν έπρεπε να είχε συμβεί”, υποστήριξαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Βαλτιμόρης σε ομοσπονδιακή αγωγή.

Η πόλη ζητά από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μέριλαντ των ΗΠΑ να διεξαχθεί δίκη με ενόρκους για να θεωρηθούν οι κατηγορούμενοι πλήρως υπεύθυνοι.

Η διαδρομή που ακολούθησε το φορτηγό πλοίο – το οποίο έβγαινε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης κάτω από τη γέφυρα Key – “δεν είναι άγνωστη για μεγάλα φορτηγά πλοία”, έγραψαν οι εκπρόσωποι της πόλης.

Είπαν ότι το πλοίο “αντιμετώπιζε μια ασυνεχή παροχή ρεύματος”, η οποία είτε δεν διερευνήθηκε είτε δεν διορθώθηκε.

“Το Dali έφυγε από το λιμάνι ούτως ή άλλως, παρά τη σαφώς μη αξιόπλοη κατάστασή του”, ανέφερε η αγωγή. Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι το Dali ήταν επανδρωμένο από “ένα ανίκανο πλήρωμα που ήταν απρόσεκτο στα καθήκοντά του” και “δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση”.

Πηγή: BBC

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-