Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ διάβασε... τηλεγραφήματα του Στάλιν σε στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας – Το σχόλιο του Κρεμλίνου 

2 months ago 50

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι διάβασε τηλεγραφήματα του Στάλιν, από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου - Το σχόλιο του Ντμίτρι Πεσκόφ

Την έμπνευση να διαβάσει πατριωτικά τηλεγραφήματα του πρώην σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν στα στελέχη της ομάδας εργασίας της αμυντικής βιομηχανίας για να τους "κινητροδοτήσει" είχε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
  
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι διάβασε τα τηλεγραφήματα του Στάλιν, από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο η διοίκηση των αμυντικών επιχειρήσεων να εφαρμόσει έγκαιρα την κρατική αμυντική εντολή για ενίσχυση της παραγωγής, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος (κατά τη Μόσχα "ειδική επιχείρηση") με την Ουκρανία. 

Σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη κίνηση του αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε ότι "οποιαδήποτε εμπειρία είναι χρήσιμη". 

"Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή τότε, υπήρξε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Επομένως, φυσικά, αυτή είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία" τόνισε το "δεξί χέρι" του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο εξαπέλυσε νωρίτερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με "κόκκινη γραμμή" τη χερσόνησο της Κριμαίας που είναι υπό ρωσική κατοχή από το 2014. "Τυχόν σύγκρουση αμερικανικού – ρωσικού στρατού, δεν θα είχε νικητή, θα προκαλούσε, πυρηνικό πόλεμο, μια ’εγγυημένη ήττα’ με τρομερές συνέπειες και για τις δύο πλευρές" είπε. 

"Οι προσπάθειες ανακατάληψης της Κριμαίας θα θεωρηθούν από τη Ρωσία ως απειλή για την ύπαρξη του (ρωσικού) κράτους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος όπλου, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού οπλοστασίου της", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλο το άρθρο