Microcosmos: Συναυλία των Ruby Rushton στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

3 weeks ago 4

Η σειρά συναυλιών Microcosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποίησε φέτος ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που κινήθηκε πέρα από ταμπέλες και είδη, με πρωταγωνιστές μουσικούς που σε όλη την πορεία τους εξερευνούν τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου, από το Oded Tzùr Quartet και τον Lambert στους «εγχώριους» Jan Van & Fotis Siotas και MOb. Tην Κυριακή 31 Mαρτίου στις 21.00, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους Ruby Rushton, ένα από τα κορυφαία, πιο προοδευτικά και παραγωγικά συγκροτήματα της ακμάζουσας jazz σκηνής του Λονδίνου, στην τελευταία, για φέτος, συναυλία της σειράς, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 Συναυλία των Ruby Rushton στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Δημιούργημα της πολυπραγμοσύνης και της παραγωγικότητας του μουσικού και παραγωγού Tenderlonious και με οδηγό τα διδάγματα του John Coltrane, οι Ruby Rushton βρίσκονται στο προσκήνιο της jazz σκηνής του Ηνωμένου Βασιλείου ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Two for Joy το 2015. Η μουσική τους συνδυάζει τη spiritual jazz με μουσικά ιδιώματα όπως το hip hop, το afrobeat, το post-bop και το funk, αλλά και τα επιμέρους γνωρίσματα της underground σκηνής. Από το ντεμπούτο τους και μετά, τους χαρακτηρίζει μία εξελικτική πορεία, που κορυφώνεται – σε ό,τι αφορά την αποδοχή και την επιτυχία – με το τέταρτο άλμπουμ τους, Ironside (2019), το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο και ξεχώρισε ως ένα από τα καλύτερα jazz άλμπουμ των τελευταίων ετών.

Οι επόμενες κινήσεις του γκρουπ ήταν ανάλογες, ανοίγοντας περαιτέρω τη βεντάλια της spiritual jazz μέσα από προσεγμένες εκδόσεις, που τύχαν ευρείας αποδοχής και άνοιξαν τον δρόμο για τις jazz σκηνές και τα φεστιβάλ του κόσμου. Οι Ruby Rushton, χάρη στη δημιουργική αντίληψη του Tenderlonious και την υψηλή αισθητική που διαθέτουν ως μουσικοί, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των jazz influencers που κυριαρχούν στα media ως δημοσιογράφοι, DJs, ή παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών.  Κυρίως, όμως, έχουν αγαπηθεί από μια νέα γενιά jazz ακροατών που ανακαλύπτουν, μέσω της μουσικής τους, ποιότητες που έχουν κυριαρχήσει στη σύγχρονη jazz από εμβληματικούς μουσικούς, όπως οι John Coltrane, Sun Ra, Yusef Lateef, Pharoah Sanders, αλλά και πρωτοπόρους -με όρους του 21ου αιώνα-  του jazz rock, όπως ο Herbie Hancock με τους Headhunters ή ο Chick Corea με τους Return to Forever.

Δείτε βίντεο των Ruby Rushton:

Πληροφορίες Συναυλίας

Microcosmos: Ruby Rushton

Κυριακή 31/03, 21.00, Φάρος ΚΠΙΣΝ

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€

Προπώληση:

  • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN snfcc.org/RubyRushton καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-