Σ. Φάμελλος στο Naftemporiki TV: «Έχει τριτώσει το κακό αναφορικά με το Κράτος Δικαίου»

1 week ago 2

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη παραχώρησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Ειδική αναφορά έκανε και στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου γίνεται αναφορά στην Ελλάδα με «φόντο» τις παρακολουθήσεις, το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται για το θέμα της ακρίβειας»

Αρχικά, αναφερθείς στο θέμα της ακρίβειας ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται για το θέμα της ακρίβειας και θέλω να το πω ξεκάθαρα. Εμείς έχουμε υποβάλλει εδώ και έξι βδομάδες δυο φορές εγγράφως επίσημα και θεσμικά με βάση τον κοινοβουλευτικό κανόνα ένα αίτημα το οποίο ονομάζεται ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για ένα μεγάλο ζήτημα που συνδέεται με την ακρίβεια και έχει να κάνει με τη φορολόγηση των υπερκερδών», προσθέτοντας ότι «διότι έχουμε υπερκέρδη ιδιαίτερα στην ενέργεια, υπάρχουν προβλέψεις θεσμικές για να φορολογηθούν, η έκτακτη φορολόγηση, και δεν τις εφαρμόζει».

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «κανονικά πρέπει να έχουμε πολιτικές που να προλαβαίνουν την ακρίβεια, παράδειγμα πρέπει να υπάρχει ένας σταθερός συντελεστής κέρδους στο ρεύμα, δεν μπορεί δηλαδή να αισχροκερδούν οι τρείς με τέσσερις εταιρείες που παράγουν ρεύμα».

«Έχει τριτώσει το κακό αναφορικά με το Κράτος Δικαίου»

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, δήλωσε ότι «σήμερα ανακοινώθηκε και άλλη μια έκθεση, της Διεθνούς Αμνηστίας που πάλι βάζει τέτοια ζητήματα Κράτους Δικαίου, έχει τριτώσει το κακό που λέμε. Έχουμε το Ευρωκοινοβούλιο, έχουμε το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και έχουμε και τη Διεθνή Αμνηστία, κάτι από όλα πρέπει να σέβεται ο κ. Μητσοτάκης, δεν γίνεται όλοι να είναι ψεύτες και μόνο αυτός να λέει την αλήθεια. Πάλι μπαίνουν θέματα υποκλοπών, πάλι μπαίνουν θέματα Κράτους Δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Στόχος είναι να ζει καλύτερα η κοινωνία»

Τέλος ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «ο στόχος είναι να ζει καλύτερα η κοινωνία, θέλουμε καλύτερη ζωή, καλύτερη οικονομία και δυνατότερη χώρα, αυτό εκτιμούμε ότι γίνεται μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση», «δε μπορεί να αλλάξει το στόχο του ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να πει ότι πρέπει να είναι μια φωνή αντιπολίτευσης που να κάθεται στη γωνία και να κάνει κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διεκδικήσει Κυβερνητική διέξοδο».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-