Σάκκαρη - Ριμπάκινα 1-2: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, στα προημιτελικά του Miami Open

1 month ago 52

ΑΝΕΣΤΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 27.03.2024 | 05:02

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open σταμάτησε στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ 5-7, 7-6(4), 4-6 από την Έλενα Ριμπάκινα, σε ένα συγκλονιστικό ματς που διήρκησε 2 ώρες και 49 λεπτά.

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Miami Open (WTA 1000), χάνοντας με 2-1 σετ 5-7, 7-6(4), 4-6 από το Νο. 4 του κόσμου, την Έλενα Ριμπάκινα, σε ένα... μαραθώνιο παιχνίδι που είχε διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες. Απώλεσε έτσι την ευκαιρία να προκριθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του συγκεκριμένου τουρνουά.

Η Ριμπάκινα μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και κατέκτησε τα πρώτα δύο games που σέρβιρε χωρίς να χάσει πόντο. Η Σάκκαρη βρήκε απαντήσεις στα δικά της service games για το 2-2, όμως στο έκτο game δέχθηκε το break και η 24χρονη Καζάκα προηγήθηκε με 4-2.

Σε εκείνο το σημείο, η Μαρία αντέδρασε, πήρε άμεσα πίσω το break που δέχθηκε και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4 με δικό της love game. Το σετ πήγε στο 6-5 υπέρ της Ριμπάκινα και η Σάκκαρη σέρβιρε για να το στείλει στο tiebreak. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε κάτω με 15-40, αλλά κατάφερε αρχικά να σβήσει δύο set points. Η Ριμπάκινα όμως, απάντησε με δύο σερί πόντους και προηγήθηκε με 1-0.

Συναρπαστικό το δεύτερο σετ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τρία διαδοχικά breaks, δύο για τη Σάκκαρη κι ένα για τη Ριμπάκινα. Η Μαρία υπερασπίστηκε το σερβίς της στο τέταρτο game για το 3-1 και προηγήθηκε στη συνέχεια με 4-2. Είχε μάλιστα δύο break points για το 5-2, αλλά από εκεί και πέρα το μομέντουμ πέρασε ξανά στην Καζάκα.

Η Ριμπάκινα με τέσσερις σερί πόντους μείωσε σε 4-3 και καπάκι έκανε το 4-4, σπάζοντας το σερβίς της Σάκκαρη. Η ψυχολογία της Μαρίας άρχισε να πέφτει και η Ριμπάκινα πήρε το προβάδισμα με 5-4, κρατώντας σχετικά εύκολα το δικό της σερβίς.

Στο 10ο game μάλιστα, η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 15-40 και είχε δύο match points. Η Σάκκαρη ωστόσο, φανέρωσε τα ψυχικά της αποθέματα και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο επόμενο game η Μαρία έφτασε σε break point, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και η Ριμπάκινα, έστω με κόπο, έκανε το 6-5. Η Σάκκαρη απάντησε για το 6-6 και το 2ο σετ κρίθηκε στο tiebreak, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί με 7-4, χάρη σε τρία μίνι breaks.

Τέσσερα match points έσωσε η Μαρία

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το 3-3. Στο 7ο game η Ριμπάκινα βρέθηκε πάνω με 0-40, αλλά η Σάκκαρη έσβησε τρία break points. Στο τέταρτο όμως δεν είχε άλλη απάντηση και η Καζάκα έκανε το 3-4. Ακολούθως κράτησε το σερβίς της για το 5-3. Η Σάκκαρη στο δικό της σερβίς έσβησε άλλα δύο match points και μείωσε σε 5-4, παρουσιάζοντας απίστευτο πείσμα και αντοχές.

Στη συνέχεια έψαξε το break για να μείνει ζωντανή στο ματς, όμως η Ριμπάκινα με δύο σερί άσους μετά το 15-15 απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα και τελικά έκλεισε το σετ με 6-4 και κατ' επέκταση την πρόκριση.

Η Σάκκαρη, παρά την ήττα, κρατάει ότι πάλεψε λυσσασμένα, σώνοντας συνολικά τέσσερα match points! Από την άλλη, η Ριμπάκινα συνεχίζει την εξαιρετική της σεζόν και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό του Miami Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Αζαρένκα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-