Σάλος με το φιλί του Υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας στην Αναλένα Μπέρμποκ - «Είναι σεξουαλική παρενόχληση»

1 month ago 7

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας προς την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρίλιτς – Ράντμαν έκανε κίνηση για να φιλήσει την Αναλένα Μπέρμποκ, τη στιγμή της καθιερωμένης «οικογενειακής» φωτογραφίας των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στη σύνοδο στο Βερολίνο.

Στο βίντεο φαίνεται ενώ της δίνει το χέρι να πηγαίνει να τη φιλήσει, δείχνοντας μια πρόθεση να τη φιλήσει στο στόμα.

Η Μπέρμποκ τελευταία στιγμή γυρίζει το μάγουλό της και δέχεται εκεί το φιλί. Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε χαμό.

🇭🇷🇩🇪 Croatian FM Gordan Grlic-Radman made an awkward attempt to kiss his German counterpart Annalena Baerbock at the EU ministerial summit in Berlin

Balkans media and netizens heavily criticized the episode and even branded it ‘sexual harassment’.

Source: @geopolitics_live pic.twitter.com/J0Jg7dI9Kt

— Zlatti71 (@djuric_zlatko) November 4, 2023

ΜΜΕ, χρήστες του διαδικτύου και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών έκαναν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση.

Η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Γιαντράνκα Κόσορ έγραψε στο twitter: «Το βίαιο φιλί σε μια γυναίκα θεωρείται επίσης βία, όχι;».

Nasilno ljubljenje žena isto se zove nasilje, ne?

— Jadranka Kosor (@_Jadranka_Kosor) November 3, 2023

Ο ίδιος είπε πως απλά ήταν μια «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο», παραδεχόμενος πως ίσως να ήταν άβολο αυτό που έκανε και ζήτησε συγγνώμη σε όποιον το εξέλαβε ως παρενόχληση.

Οι συνεργάτες της Μπέρμποκ αναφέρουν πως ο Γκρίλιτς είχε αργήσει για τη φωτογραφία και γι΄αυτό ήθελε να χαιρετήσει την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών εκείνη τη στιγμή, ενώ η Bild κάνει λόγο για άτσαλη προσπάθεια να χαιρετηθούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-