Σάλος στην Αργεντινή: Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βελέζ Σάρσφιλντ κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση

4 months ago 12

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «AS»,  τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βελέζ Σάρσφιλντ και συγκεκριμένα οι Αμπιέλ Οσόριο, Χοσέ Φλορεντίν, Μπράϊαν Κουφρέ και Σεμπάστιαν Σόσα, κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε μια 24χρονη γυναίκα.

Το περιστατικό έγινε στις 3 Μαρτίου, όταν η νεαρή πήγε σε δωμάτιο ξενοδοχείου προσκεκλημένη του Σόσα. Μόλις έφθασε εκεί, συνειδητοποίησε την παρουσία και των υπολοίπων τριών. Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να πίνουν αλκοολούχα ποτά, ενώ η καταγγέλουσα αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε ένα από τα κρεβάτια του δωματίου.

Και σπύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση χωρίς την συναίνεση της. Μόλις ένιωσε λίγο καλύτερα, κάλεσε ένα ταξί προκειμένου να πάει στο σπίτι της. Στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση και η εισαγγελία ζήτησε ενδελεχή ιατρική εξέταση.

Η διοίκηση της ομάδας της Αργεντινής, όπου αγωνίζονται οι τέσσερις ποδοσφαιριστές, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι:

«Ο σύλλογος έλαβε γνώση της καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση που υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Μονάδα Εγκλημάτων κατά της Σεξουαλικής Ακεραιότητας της επαρχίας Τουκουμάν στις 6 Μαρτίου αυτού του έτους, στην οποία εμπλέκονται τέσσερις παίκτες της επαγγελματικής μας ομάδας.

Δεδομένης της σοβαρότητας της καταγγελίας, το Διοικητικό Συμβούλιο τέθηκε αμέσως στη διάθεση του δικαστή του Τουκουμάν για να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να συμβάλει στην έρευνα και την διαλεύκανση του θέματος, αλλά και την απόδοση ευθυνών.

Ομοίως, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου δράσης του συλλόγου σε περιπτώσεις βίας λόγω φύλου, αποφασίσθηκε προληπτικά ο αποκλεισμός των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τις δραστηριότητες της ομάδας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-