Μέλπω Ζαρόκωστα: Τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ τον θυμάμαι σαν ένα ευγενικό, αδύνατο και εμφανίσιμο νεαρό Πειραιώτη

4 weeks ago 15

«Στο γάμο του Δημήτρη με την Αλίκη υπήρχε έρωτας αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός», είπε η Μέλπω Ζαρόκωστα.

Η Μέλπω Ζαρόκωστα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Τι θυμάστε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Η Αλίκη ήταν σωστή επαγγελματίας και καλή φίλη. Πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, κάναμε παρέα όταν τα παιδιά ήταν μωρά. Έκανε μεγάλες προσπάθειες να παράγει ποιοτικότερο θέατρο, αλλά δυστυχώς το κοινό της δεν την ακολουθούσε σε αυτό.

Τον Δημήτρη τον θυμάμαι σαν ένα ευγενικό, αδύνατο και εμφανίσιμο νεαρό Πειραιώτη… ιδιαίτερα στο «Ο θάνατος θα ξανάρθει» του ‘61, τότε παίζαμε αυτός τον ντέντεκτιβ και εγώ τη βοηθό του. Στο γάμο του με την Αλίκη υπήρχε έρωτας αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό οδήγησε σε οξύνσεις μεταξύ τους, οι οποίες τελικά έφεραν και τον χωρισμό.

Πώς σχολιάζετε τα όσα ακούστηκαν για τον χώρο του θεάτρου με το metoo;

Ήταν αρκετά γνωστές καταστάσεις. Υπήρξε πολύ μπούλινγκ στον χώρο, αλλά και σε όλους τους χώρους νομίζω. Απλά οι ηθοποιοί είμαστε πιο προβεβλημένοι. Παλαιότερα κρύβονταν περισσότερο τέτοια περιστατικά, αλλά όλοι γνώριζαν λίγο πολύ. Έχουν καταγγελθεί περιστατικά και στην Ελληνική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων, όπου ήμουν ενεργή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Είναι σημαντικό να βρίσκουν το δίκιο τους νέοι και πιο ανίσχυροι εργαζόμενοι που πέφτουν θύματα κακοποίησης πάσης φύσεως, για να βγάλουν το ψωμάκι τους και να προχωρήσουν στις καριέρες τους. Πιστεύω ωστόσο ότι το κυνήγι και η στοχοποίηση σε ορισμένα πρόσωπα έφτασε σε κάπως υπερβολικά επίπεδα.

Επειδή υπήρξατε ένα πολύ ωραία γυναίκα, βιώσατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Φυσικά, αν και δεν έδινα πολλά δικαιώματα. Με τον κλασικό τρόπο που αντιδρούν και πολλές άλλες γυναίκες, αδιαφορία. Δεν μιλάμε βέβαια για κάποια πειράγματα, αυτά ήταν συνηθισμένα. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-