Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με συγγενείς αιχμαλώτων της Χαμάς

1 month ago 5

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε συγγενείς των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την εισβολή στην επικράτεια του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θέλησε να χαιρετήσει διά χειραψίας όλους τους συγγενείς, ενώ σε μία από τις περιπτώσεις αγκάλιασε τη συγγενή ενός απαχθέντος από το Ισραήλ.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από μια μητέρα να μην ξέρει την τύχη του παιδιού της αλλά και για τον καθέναν, έναν στενό συγγενή, οι δικοί μας άνθρωποι είναι ό,τι πιο πολύτιμο» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόσθεσε πως «η ομηρεία εκατοντάδων ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι, είναι ένα τραύμα για συλλογική συνείδηση ανθρωπότητας και συνιστά βέβαια ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου για το οποίο οι δράστες οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Η ίδια αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως: «Χάνονται ανθρώπινες ζωές και η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρήσκευμα».

«Αυτό που προέχει όμως είναι να απελευθερωθούν άμεσα και χωρίς όρους το σύνολο των ομήρων. Θα πρέπει να ενταθεί η διεθνής πίεση στη Χαμάς ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των απαχθέντων και φυσικά την ασφαλή επιστροφή τους στις οικογένειες τους, στα σπίτια τους. Η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα υποστηρίζει κάθε διπλωματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.

Η Προεδρος της Δημοκρατίας, συνομίλησε με τη μητέρα του Αλμόγκ Μέιορ, που κρατείται όμηρος. Η ίδια ξεσπώντας σε κλάματα περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε λέγοντας πως ο γιος της επικοινώνησε μαζί της αμέσως μετά την εισβολή των ενόπλων και προσπάθησε να διαφύγει μαζί με φίλους του.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε, οι τρεις φίλοι σκοτώθηκαν, ενώ η τύχη του ίδιου παραμένει άγνωστη. 

Πηγή φωτό: Eurokinissi, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-