Σεισμολόγοι στο CNN Greece: Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός στα ανοιχτά της Κύμης

3 months ago 14

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χουλιάρας, η περιοχή είναι σεισμογενής, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο χρειάζεται παρακολούθηση, καθώς είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι.

Ωστόσο, καθησύχασε λέγοντας ότι παρόλο που είναι νωρίς, δεν φαίνεται να έχουμε ιδιαίτερο θέμα, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία» αλλά ψυχραιμία.

Μάλιστα, το μέγεθος των 4,8 Ρίχτερ είναι μικρό όθεν να υποστούν ζημιές σε κτήρια, συνεπώς και τραυματισμοί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Άκης Τσελέντης, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, όμως αντίστοιχα συνέστησε ψυχραιμία από την πλευρά του.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου με επίκεντρο τα 24 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Δέκα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, καταγράφηκε μετασεισμός 2,4 Ρίχτερ, με επίκεντρο που μετατοπίστηκε στα 17 χλμ νοτιοανατολικά της Κύμης, με κίνηση προς την Αττική.

#Earthquake (#σεισμός) perchance felt 16 sec agone successful #Greece. Felt it? Tell us via:
📱https://t.co/IbUfG7TFOL
🌐https://t.co/AXvOM7I4Th
🖥https://t.co/wPtMW5ND1t
⚠ Automatic crowdsourced detection, not seismically verified yet. More info soon! pic.twitter.com/LYUqV6BBTv

— EMSC (@LastQuake) January 19, 2024
Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-