Σύμμαχος του Πούτιν «τιμωρεί» ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο Ναβάλνι

1 week ago 7

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, επέβαλε κυρώσεις σε ιερέα που τέλεσε μνημόσυνο για τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον εκλιπόντα ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Απαγόρευση άσκησης καθηκόντων του ιερέα για τρία χρόνια

Ο Πατριάρχης – στενός σύμμαχος του Πούτιν – απαγόρευσε στον Ντμίτρι Σαφρόνοφ, ιερέα της εκκλησίας της Μόσχας της Μεσολάβησης της Παναγίας της Θεοτόκου, την άσκηση των καθηκόντων του για τρία χρόνια, τον υποβίβασε και του αφαίρεσε το ράσο και τον σταυρό του.

Παρόλο που η εντολή του Κύριλλου δεν περιλαμβάνει επίσημο λόγο για τις σκληρές κυρώσεις, πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης και φιλοκρεμλινικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σαφρόνοφ τέλεσε μνημόσυνο για τον Ναβάλνι, ήταν στην κηδεία μαζί με την οικογένεια του Ναβάλνι και στη συνέχεια πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ακτιβιστή κατά της διαφθοράς τον Μάρτιο.

Συνυπέγραψε επίσης μια επιστολή προς τη ρωσική κυβέρνηση με την οποία ζητούσε να δοθεί η σορός του Ναβάλνι -την οποία οι τοπικές αρχές αρχικά αρνήθηκαν να παραχωρήσουν- στην οικογένειά του και να τους επιτρέψει να τον θάψουν σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση.

Σύμφωνα με τη διαταγή του Κύριλλου, ο ιερέας πρέπει τώρα να υπηρετήσει σε άλλη εκκλησία της Μόσχας υπό την καθοδήγηση ενός προϊσταμένου και μετά από τρία χρόνια το μέλλον του στην εκκλησία θα αποφασιστεί με βάση την αξιολόγηση της απόδοσής του.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-