Στ. Αγγελούδης: Απερίφραστη καταδίκη της ομοφοβικής επίθεσης στην Αριστοτέλους

1 month ago 3

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του καταδίκασε «με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο» την ομοφοβική επίθεση όχλου σε 2 ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης, που συνέβη χθες το βράδυ. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία μάλιστα να προχωρά σε 21 συλλήψεις. Πολυπληθής ομάδα νεαρών επιτέθηκε λεκτικά σε 2 ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ηλικίας 21 ετών.

Σύμφωνα με το thestival, τα 2 παιδιά φοβήθηκαν και μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής. Η ομάδα που τους είχε επιτεθεί λεκτικά στην αρχή πήγε έξω από το μαγαζί και συνέχισε να τους προπηλακίζει. Μάλιστα τους πέταξαν μπουκάλια, χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται κάποιος από τους 2.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές υπόπτων. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 11 είναι ανήλικοι. Στο σύνολο των συλληφθέντων οι 12 είναι αλλοδαποί.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-