Σκρέκας: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο γι’ αυτό

3 months ago 15

Φωτογραφία: Intime

19/01/2024 14:45

|

THESTIVAL TEAM

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας (διαφάνεια στις τιμές των προϊόντων, τον εξορθολογισμό των τιμών του βρεφικού γάλακτος καθώς και την αναβάθμιση της πλατφόρμας «e-katanalotis»).

Με τα μέτρα αυτά αντιμετωπίζονται οι συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων και οι παραπλανητικές προσφορές και εκπτώσεις. Διορθώνονται οι δομικές στρεβλώσεις στην αγορά, επιτυγχάνονται χαμηλότερες τιμές. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τα τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αποσκοπούν σε άμεσες μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τη διόρθωση χρόνιων δυσλειτουργιών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών είναι επιβεβλημένη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο γι’ αυτό.»

«Όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα ανεχτούμε τον πληθωρισμό της απληστίας. Το κόστος για όσους προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις δυσμενείς διεθνείς συγκυρίες για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των καταναλωτών στην Ελλάδα, θα είναι μεγάλο. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι σε διαρκή εγρήγορση. Ενισχύουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προστατεύουμε τους καταναλωτές. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για όσο χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-