Στ. Παπασωτηρίου: “Σημαντικά έργα μέσω του ταμείου ανάκαμψης”

2 weeks ago 3

Τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να «ανοίξουν» για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, παρουσίασε η  υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Πρόκειται σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ., Σταύρο Παπασωτηρίου, για σημαντικές ευκαιρίες να ξεκινήσουν νέα αναπτυξιακά έργα Ορεινού Τουρισμού και Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας στο νομό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου, για την ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού σε όλη τη χώρα διατίθενται 55 εκατ. ευρώ, άμεσα αξιοποιήσιμα λόγω του εμπροσθοβαρούς χαρακτήρα του Ταμείου Ανάκαμψης. Βασική επιδίωξη της δράσης που έχει ήδη «ανοίξει» είναι να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο τεράστιος φυσικός πλούτος και η ομορφιά ορεινών περιοχών όπως η Φλώρινα.

Ειδικότερα, η δράση αυτή περιλαμβάνει την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων με προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων την 31η Μαρτίου 2024. Το ανώτατο όριο ανά επενδυτικό σχέδιο για χιονοδρομικά είναι 10 εκατ. ευρώ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι φορείς διαχείρισης χιονοδρομικών κέντρων. Για τα ορειβατικά καταφύγια το ανώτατο όριο ανά έργο είναι 250.000 ευρώ και δικαιούχοι μπορούν να είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ή φορείς διαχείρισης τους.

Επίσης, ιδιαίτερου περιφερειακού ενδιαφέροντος είναι και η δράση προϋπολογισμού άνω των 28 εκατ. ευρώ που αφορά την προώθηση του τουρισμού υγείας-ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών, η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης υφιστάμενων και δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι το σχέδιο της σχετικής πρόσκλησης δυνητικών δικαιούχων βρίσκεται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας από το αρμόδιο υπουργείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-