«Άνθρωποι των σπηλαίων» και στο Διδυμότειχο - «Δεν είναι από επιλογή τους» λέει ο δήμαρχος της πόλης

3 weeks ago 11

Οι πέντε οικογένειες παραμένουν σε σπηλιές στο Διδυμότειχο και ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες. Ανάμεσά τους και μια 16χρονη κοπέλα…

Εδώ και χρόνια πέντε οικογένειες στο Διδυμότειχο ζουν σε σπηλιές, κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Ξεχασμένοι όπως φαίνεται και αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Δεν το επέλεξαν όπως στην περίπτωση της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία. Ο δήμαρχος της πόλης εξηγεί πως αυτές οι οικογένειες έφτασαν στην περιοχή για να μείνουν σε καινούριες κατοικίες που θα τους παραχωρούνταν. Όταν αυτό δεν συνέβη, παρέμειναν στις σπηλιές και το όλο θέμα, έγινε πρόβλημά τους και ξεχάστηκε.

Λίγες εβδομάδες μετά την είδηση πως μία οικογένεια στην Κόρινθο ζει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, μία παρόμοια είδηση «βλέπει» το φως της δημοσιότητας. Ο λόγος για πέντε οικογένειες που ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο. Όμως, αυτή τη φορά δεν είναι από επιλογή τους, όπως στην περίπτωση της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε οικογένειες ζουν σε αυτές τις συνθήκες από ανάγκη ενώ μάλιστα, αναμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια.

Πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής. Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχος Διδυμότειχου, μίλησε στο Mega: «κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-