ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική δράση - Ο σχεδιασμός μετά το στρατό

1 day ago 3

Βεβαίως θα πρέπει να περιμένει ως την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου για να γίνει κι επισήμως πολίτης, όμως από εκεί και πέρα δεν θα αφήσει το χρόνο να περάσει δίχως να τον γεμίσει με δράσεις και περιοδείες.

Η έναρξη θα γίνει, πιθανότατα, τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου και το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου, όταν και θα περιοδεύσει και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Προκρίθηκε, μάλιστα, η επίσπευση της επίσκεψης Κασσελάκη στη Μεγαλόνησο κι όχι η απεκδοχή ως τη διοργάνωση περιφερειακού- αναπτυξιακού συνεδρίου αφού δεν την έχει επισκεφτεί ακόμα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, τώρα αμέσως ενεργοποιείται η προαναγγελθείσα «task force» του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτή θα συμμετέχουν τόσο πολιτικά πρόσωπα όσο και τεχνοκράτες, με κομβικό το ρόλο του συντονιστή του isyriza, Λευτέρη Κρέτσου.

Όσον αφορά τις προκριματικές εκλογές για την επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών στις 14 Φεβρουαρίου αυτές θα γίνουν ανά εκλογική περιφέρεια, όπως αυτές ορίζονται στον εκλογικό νόμο του κράτους.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, για παράδειγμα, που κατοικούν στην Α’ Αθηνών θα ψηφίσουν τους υποψήφιους που έχουν επιλέξει να κατέλθουν στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Παρομοίως, ο αριθμός των σταυρών που δικαιούται να βάλει κάθε εκλογέας εξαρτάται από τους σταυρούς που μπορεί να βάλει και στις βουλευτικές εκλογές, στις μονοεδρικές για παράδειγμα μόνο μία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι φίλοι θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω του isyriza εφόσον εγγραφούν στην πλατφόρμα, ενώ από την Κουμουνδούρου μας διαβεβαιώνουν ότι έχει διασφαλιστεί και το ότι δεν θα υπάρχουν διπλοψηφίες, όπως το να ψηφίσει κάποιος και ηλεκτρονικώς και στην κάλπη, αλλά και πως δεν θα ψηφίσουν τρολ ή οποιοιδήποτε άλλοι προβοκάτορες.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-