Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): «Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε φρέσκα χρήματα» για την Ουκρανία

1 month ago 7

“Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε φρέσκα χρήματα και τα χρειαζόμαστε για πολλά χρόνια” για την Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ σήμερα.

Ο Στόλτενμπεργκ θέλει να πείσει τα 32 κράτη του ΝΑΤΟ να δρομολογήσουν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία.

Τα χρήματα αυτά προορίζονται να δώσουν στην ουκρανική κυβέρνηση του προέδρου Βολοντμίρ Ζελένσκι μεγαλύτερη ασφάλεια σχεδιασμού για την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι “προκλητική”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ την Τετάρτη στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πετυχαίνει οριακά κέρδη με μεγάλη δέσμευση και υπολογίζει ότι οι υποστηρικτές της Ουκρανίας θα εξαντλήσουν κάποια στιγμή την υπομονή τους.

Ο επικεφαλής της υπερατλαντικής αμυντικής συμμαχίας ζήτησε, ως εκ τούτου, “πιο αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη” υποστήριξη προς το Κίεβο.

Ο Στόλτενμπεργκ πρότεινε ένα “ισχυρό πλαίσιο του ΝΑΤΟ με οικονομικές δεσμεύσεις”. Δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες. Σύμφωνα με διπλωμάτες, η πρόταση αφορά 100 δισεκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις όπλων και οικονομική βοήθεια.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-