Κωνσταντίνος Φλώρος: Κρατείται στη ΓΑΔΑ μετά την επίθεση κατά του Β. Γραμμένου στη Βουλή

1 day ago 1

Στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κρατείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος είχε εκλεγεί με τους «Σπαρτιάτες», μετά την πρωτοφανή επίθεση εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, μέσα στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Ο Κ. Φλώρος αναμένεται εντός των επομένων ωρών να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Βουλή: Η κόντρα Φλώρου – Γραμμένου που κατέληξε στο βίαιο περιστατικό

Ενώπιον των αρχών για κακούργημα – Τι ποινή προβλέπεται

Ο Κ. Φλώρος οδηγείται ενώπιον των αρμοδίων αρχών για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Όπως παρατήρησε ο κ. Τασούλας, ο βουλευτής Β. Γραμμένος δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Όταν τα κοινοβούλια μετατρέπονται σε «ρινγκ» – Σε ποιες χώρες έχουν σημειωθεί επεισόδια

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλαία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης ότι «αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο», σημειώνοντας ότι θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

15ήμερη αποβολή

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε τη 15ήμερη αποβολή του Κ. Φλώρου, ενώ τόνισε ότι «προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε πρόεδρος της Βουλής, συμπεριφορά του Κ. Φλώρου κατά του κ. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Τασούλας είπε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Παραπομπή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο ακριβώς έξω από την είσοδο της Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες ο κ. Γραμμένος είχε καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αγωγή κατά του πατέρα του Κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Βουλή: Η κόντρα Φλώρου – Γραμμένου που κατέληξε στο βίαιο περιστατικό

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή: Ο Κ. Φλώρος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Την αποβολή του για την επίθεση κατά του Β. Γραμμένου ζήτησε ο Κ. Τασούλας

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-