Συνάντηση Άννας Ευθυμίου με τη Χρύσα Αράπογλου – Τι συζήτησαν

2 months ago 4

16/02/2024 11:05

|

THESTIVAL TEAM

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς βρέθηκε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, όπου συζήτησε σε πολύ καλό κλίμα με τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο, Χρύσα Αράπογλου, για τα ανοιχτά θέματα του Δήμου Καλαμαριάς.

Η κ. Ευθυμίου ευχήθηκε εγκάρδια στην κ. Αράπογλου κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, ενώ επίσης υπερθεμάτισε τον πολύ σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Συναντήθηκα με τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, προκειμένου να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή αλλά και τους δημότες στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιώ με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως Καλαμαριώτισσα, γνωρίζω τα ανοιχτά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας τέθηκε η διαφύλαξη το δημόσιου χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με πρώτιστο στόχο να αποβεί επωφελής για τους Καλαμαριώτες. Διαπιστώσαμε με την κα. Αράπογλου ότι υπάρχουν οι δίαυλοι για συμπόρευση σε κοινές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό. Πραγματοποιήθηκε μία γόνιμη συζήτηση για τα βασικά ζητήματα της Καλαμαριάςκαι είναι εύλογο να καλλιεργηθεί μία δημιουργική συνεργασία με τη νέα διοίκηση, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, πάντα με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Καλαμαριάς», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Η κ. Αράπογλου ενημέρωσε την κ. Ευθυμίου σχετικά με το πάγιο αίτημα του Δήμου προς το TΑΙΠΕΔ αναφορικά με την υπογραφή του απαιτούμενου χρησιδανείου για την περαιτέρω αξιοποίηση της Πλαζ Αρετσού και του ΠολυχώρουRemezzo, ενώ παράλληλα παρουσίασε τα σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής, καθώς γενικότερα τοέργο που προγραμματίζει να υλοποιήσει ως Δήμαρχος.

Παράλληλα, η Δήμαρχος Καλαμαριάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δύο ζητήματα, αυτό της ανοικοδόμησης της ακτής Ντοβίλ στο Καραμπουρνάκι και το ζήτημα της ανάκλησης οικοδομικών αδειών ιδιόκτητων οικοπέδων επί της Οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη καθώς και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες ανάπλασης της περιοχής, με βασικό ζητούμενο τους περισσότερους χώρους πράσινου. Η κ. Ευθυμίου, η οποία γνωρίζει το ζήτημα σε βάθος, καθώς έχει πραγματοποιήσει και η ίδια πολλές συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής, τόνισε με τη σειρά της την ανάγκη για εξεύρεση άμεσης λύσης για το θέμα αυτό και την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος αυτού επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, η κ. Αράπογλου ενημέρωσε την κ. Ευθυμίου για την εξέλιξη των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις επί της οδού Πόντου, ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-