Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον υπ. Βιομηχανίας των ΗΑΕ – Ενίσχυση της διμερούς στρατηγικής σχέσης

4 months ago 16

H ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Sultan Ahmed Al Jaber, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγωή φωτ. Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-