Η Γαλλία απομάκρυνε 42 πολίτες από την Λωρίδα της Γάζας

2 months ago 7

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Γαλλία ανακοίνωσε την ασφαλή απομάκρυνση 42 πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων υπηκόων, συνεργατών του Γαλλικού Ινστιτούτου και μελών των οικογενειών τους.

«Κατόπιν αιτήματος από τη Γαλλία, 42 άνθρωποι κατάφεραν σήμερα να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου διέλευσης στη Ράφα» προς την Αίγυπτο, αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα «κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας», επισημαίνεται.

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός καθηγητή γαλλικών που συνεργαζόταν επί 20 χρόνια με το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα, ο οποίος πέθανε επειδή ήταν αδύνατο να λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση εκκένωσης ήταν απόρροια επαφών που έγιναν «στο υψηλότερο επίπεδο», κάνοντας μνεία στο ταξίδι του ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ στο Ισραήλ. «Συνεχίζουμε τις ενέργειες για να επιτρέψουμε την απομάκρυνση κι άλλων ανθρώπων» από τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η γαλλική κυβέρνηση υπενθυμίζει τέλος στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας και απευθύνει εκ νέου «έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-