ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει το «πρέσινγκ» για τις υποκλοπές – «Τα στόματα θα ανοίξουν, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»

1 month ago 5

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης έχει σήμερα διαδοχικές επαφές με τον προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ενώ στις 16.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά τα πρόσφατα συγκλονιστικά δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού φέρεται να είναι αποστολέας -όταν ακόμα ήταν σε αυτή τη θέση το 2021- μολυσμένων με Predator sms σε 11 σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου, νέα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα που αναδεικνύουν ότι στο στόχαστρο των υποκλοπέων μπήκαν εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, κ. Βασιλική Βλάχου».

Τα παραπάνω, κατά τις ίδιες πηγές του κόμματος, «επιβεβαιώνουν περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργίας Αδειλίνη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της προ ημερών διενεργηθείσας συνάντησης».

Η Κουμουνδούρου εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι «επιδιώκει τη συσκότιση της υπόθεσης αρνουμένος να δώσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου έγκριση για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και στοχοποιώντας επανειλημμένα θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύοντας το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών».

«Ό,τι και να κάνουν, η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει. Τα στόματα θα ανοίξουν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.» διαμηνούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είναι αδήριτη ανάγκη να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που τορπιλίζει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας». Όπως σημειώνουν, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζοντας τις θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, των ανεξάρτητων αρχών αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το «ραντεβού» με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε αυτές τις συνθήκες, θα διεξαχθεί και η σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Η συνάντηση εντάσσεται στην θεσμική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συναντήσεις με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Προηγήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ εκκρεμεί η συνάντηση με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Έμφαση σε θέματα καθημερινότητας

Την ίδια στιγμή η καθημερινότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο των επισκέψεων και επαφών του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει την πολιτική μάχη δίπλα στους πολίτες, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά και καταθέτοντας προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, την υπεράσπιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας», επισήμαναν οι πηγές του κόμματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-