ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ με Κασσελάκη για απολογισμό και προγραμματισμό

4 months ago 15

Κατά τη διάρκειά της αναμένεται να γίνει απολογισμός της τριήμερης κοινοβουλευτικής συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς κι ένας προγραμματισμός για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, η Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε τονίσει πως δεν θέλησε να τηρήσει καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Κατά την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις 5 «σοβαρές κι απολύτως ρεαλιστικές» προτάσεις Κασσελάκη για την ενίσχυση κι αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης προχώρησε στην ωμή παραδοχή ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Δεν κατάφερε να κρύψει πως πραγματική του στόχευση δεν είναι το να καταστούν τα Ελληνικά πανεπιστήμια πιο ελκυστικά και πιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αλλά η σταδιακή υποβάθμιση κι απαξίωσή τους με ελλιπή χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει σε μαρασμό», είχε προσθέσει η κυρία Κεχαγιά, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για μια ανώτατη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα παρέχει ποιότητα κι ακόμα πιο υψηλό επίπεδο γνώσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης απουσίαζε αυτή την εβδομάδα στην Αργολίδα και στην Αρκαδία, ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας παρουσιάζεται στη Σπάρτη για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει αύριο, στις 15.00, και το Εκτελεστικό Γραφείο, με zoom, προκειμένου να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης παρουσίασης της ευρωπαϊκής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα την Τρίτη.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-