ΣΥΡΙΖΑ: Ο ενδοιασμός της Αχτσιόγλου στο... κάλεσμα Τσακαλώτου και η «βιασύνη» Κασσελάκη

2 weeks ago 4

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με το εάν υπάρχουν οι βουλευτές για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με πλήρη δικαιώματα για την οποία απαιτούνται 10 βουλευτές, αλλά όχι μόνο με αυτό.

Οι εννέα βουλευτές πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, εμφανώς η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Μερόπη Τζούφη, η Θεανώ Φωτίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η πίεση που ασκείται σε υποψήφιους προς αποχώρηση βουλευτές είναι έντονη, με κάποιους ναι να λένε πως... ξεκίνησαν ξανά το τσιγάρο που είχαν κόψει!

Με τα δεδομένα, πάντως, που υπήρχαν το βράδυ της Δευτέρας (20/11) δεν έχει βρεθεί μάλλον ο πρόθυμος ή οι πρόθυμοι για αποχώρηση.

Ο «πειρασμός» σε τρεις και οι... σκέψεις Αχτσιόγλου

Οι 2 μειονοτικοί βουλευτές, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ- προέρχεται από την Ομπρέλα- κι ο Φερχάτ Οζγκιούρ- είχε υποστηρίξει την κυρία Αχτσιόγλου στις προεδρικές εκλογές-, αλλά και οι Κώστας Μπάρκας (βουλευτής Πρέβεζας, υποστηρικτής επίσης της κυρίας Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές) και Γιώργος Ψυχογιός (βουλευτής Κορινθίας, από την Ομπρέλα) που θεωρούνται οι επικρατέστεροι δεν μοιάζουν πρόθυμοι για το μεγάλο βήμα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους.

Την ίδια ώρα, το «κόμμα Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου» δεν φαίνεται να έχει αρχηγό ύστερα και από την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να μην υποκύψει στον «πειρασμό».

Το ότι, εξάλλου, η κυρία Αχτσιόγλου θα διαθέτει τη μερίδα του λέοντος των βουλευτών αλλά θα είναι μειοψηφία στο νέο κόμμα, στο οποίο θα υπερτερεί ο πιο σκληρός μηχανισμός της Ομπρέλας, είναι κι αυτός παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την ίδια και την έφεση της.

Τσακαλώτος: Εφικτό να βρούμε 10 βουλευτές

Την ίδια ώρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,, έκανε γνωστά τα επόμενα βήματα του ίδιου αλλά και της ομάδας της Αχτσιόγλου που δείχνει να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σκιαγράφησε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, άτυπος επικεφαλής της «Ομπρέλας».

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και «κάλεσε» τους βουλευτές που ελέγχει η «Ομάδα Αχτσιόγλου» να σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλώντας ναι για 10 με 12 βουλευτές.

«Όπως ξέρετε χρειάζεται 10 βουλευτές, αφού δεν έχει κατέβει στις εκλογές. Είναι ρεκτός στόχος, μια τέτοια ΚΟ θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Οι 10 ή 12 καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Νομίζω ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα ζητήματα».

Σχετικά με το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν σε ένα κόμμα με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε: «Προφανώς θα υπάρχουν και εκεί διαφορές αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν και πρέπει να διαφωνήσουν. Άλλο αυτό και άλλο η τοξικότητα που εντάθηκε με τις εσωκομματικές εκλογές».

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας στο «Κόκκινο» είχε ζητήσει από την ομάδα Αχτσιόγλου να μην καθυστερεί τις αποφάσεις της και ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τώρα αμέσως εάν το μέλλον της είναι εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το βράδυ, βρισκόμενος σε παρουσίαση βιβλιού του καθηγητή, Ξενοφώντα Κοντιάδη, με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», έστειλε τα δικά του μηνύματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταρρεύσει, ούτε η παράταξη πρόκειται να ρευστοποιηθεί. Να έχουμε θάρσηση στον κόσμο του κόμματος. Είμαστε η προοδευτική πλειοψηφία του τόπου», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μετανιώνω τίποτα, δεν είναι αυτοκριτική, παραδοχή είναι. Η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες, έχει αντιδράσεις. Τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στις ουρές και για όσους τίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα που έτρεχε μόνος του και ήμουν δίπλα του, θα τον τιμήσω. Όχι κανείς δεν θα τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-