Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες με ηλεκτροσόκ και κόψιμο αυτιών

1 month ago 15

25/03/2024 11:27

|

THESTIVAL TEAM

Με εμφανή σημάδια κακοποίησης εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (22/3), όταν και έχασαν τη ζωή τους 137 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό αλλά το Κρεμλίνο «δείχνει» εμπλοκή της Ουκρανίας και δηλώνει ότι οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση θα συνεχιστούν παρά τη σύλληψη των τεσσάρων φερόμενων δραστών, οι οποίοι προφυλακίστηκαν σήμερα Δευτέρα (25.03.24).

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σκληρές εικόνες από τη σύλληψη των δραστών. Σε μια φωτογραφία, ένας από τους συλληφθέντες απεικονίζεται πεσμένος στο πάτωμα γυμναστηρίου με το παντελόνι κατεβασμένο στους αστραγάλους του και μια μπαταρία συνδεδεμένη με τα γεννητικά του όργανα.

— Tim White (@TWMCLtd) March 24, 2024

Καλώδια διακρίνονται από ένα στρατιωτικό τηλέφωνο πεδίου TA-57 ικανό να εκφορτίζει έως και 80 βολτ συνδεδεμένα με τα γεννητικά όργανα του συλληφθέντος, που βγάζει αφρούς από το στόμα και φαίνεται να σφίγγει τα δόντια του. Ένας άνδρας με στρατιωτική στολή πατά το πόδι του υπόπτου, ονόματι Σαμσιντίν Φαριντουνί. Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε κανάλια στο Telegram που θεωρούνται φιλικά προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε άλλη ανάρτηση στο Twitter υπάρχει αναφορά για κόψιμο αυτιού ενός εκ των τεσσάρων με μαχαίρι κατά τη σύλληψή του στο Μπριάνσκ.

Δίκτυο στο Telegram που συνδέεται με τη ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner σημείωσε ότι η φωτογραφία «δείχνει μια συνήθη ανακριτική πρακτική με τη χρήση ενός στρατιωτικού τηλεφώνου πεδίου ΤΑ-57, γνωστού ως «Ταπίκ».

«Με το γύρισμα του πηνίου… απελευθερώνονται εκκενώσεις [ηλεκτρικού ρεύματος] μέσω των καλωδίων… έως και 80 βολτ, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με τα δάχτυλα, τα αυτιά ή τα γεννητικά όργανα του κρατουμένου… Για καλύτερο αποτέλεσμα, ο συλληφθείς μαχητής πρέπει να περιλουστεί με νερό».

Δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σκόπιμη διαρροή ντοκουμέντων από τη βάρβαρη ανάκριση υπόπτων για τέλεση φρικτών εγκλημάτων.

Η προτιμώμενη μέθοδος εξάλειψης των «προδοτών» από την Wanger του πρώην συνεργάτη του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν – ήταν με χτύπημα βαριοπούλας στο κεφάλι.

To gulagu.net – μια ομάδα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγράφει βασανιστήρια σε ρωσικές φυλακές – σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι η έγκριση γι’ αυτά τα βασανιστήρια, όπως εκείνα των Ουκρανών αιχμαλώτων, δίνονται από πολύ υψηλά. Το ίδιο και με τη χρήση βαριοπούλας από τον Πριγκόζιν, έναν εκτελεστή του θελήματος του δολοφόνου δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν. Αν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και συγκεντρώθηκαν, γιατί να βασανίσει η FSB τους Τατζίκους; Για να αναλάβουν την ευθύνη και να δώσουν μια εκδοχή βολική για τον Πούτιν και την FSB;».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-