Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Ο Μπέος θέλει 15.000 φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό – Ο Αλαφούζος ζητάει περισσότερους

4 weeks ago 13

 Ο Μπέος θέλει 15.000 φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό – Ο Αλαφούζος ζητάει περισσότερους

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε νωρίς από τη σύσκεψη της ΕΠΟ, με την Πλευρά του Άρη (Θεόδωρο Καρυπίδη) και του Παναθηναϊκού (Γιάννη Αλαφούζου), με θέμα τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης της ΕΠΟ με τις πλευρές των Άρη και Παναθηναϊκού, για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αποχώρησε και τόνισε πως είναι θετικός για διεξαγωγή του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, με παρουσία 15.000 φιλάθλων (4.500 εισιτήρια θα πάνε σε κάθε ομάδα) υπό προϋποθέσεις αλλά τόνισε πως ο “τριφύλλι” είναι αρνητικό, καθώς θέλει περισσότερους (δεν καλύπτονται οι ανάγκες των διαρκείας της ομάδας).

“Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ. Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το “πράσινο φως”” ανέφερε αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος, κατά την έξοδό του.

Σε ερώτηση γιατί άλλαξε στάση φέτος σε σχέση με πέρυσι είπε:

“Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ή Άρης – ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο.

Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες”.

Ενώ για την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό επειδή οι κάμερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου τόνισε:

“Πριν έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τοποθετηθούν νέες είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες”.

Λίγο μετά, με παρέμβασή του στον “bwinΣΠΟΡ FM 94,6”, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: “Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι ακριβώς 22.500 . Δεν υπάρχει καμία πρόταση από την πλευρά μας για 3000 οπαδούς από κάθε ομάδα, ήταν μια πρόταση από τον επικεφαλής της Αστυνομίας στη σύσκεψη.

Είναι μια υπόθεση της ΕΠΟ, του Παναθηναϊκού, του Άρη και της Αστυνομίας. Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουμε τα νέα μέτρα για τις κάμερες και τα υπόλοιπα για να βάζουμε 3000 φιλάθλους σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς είπαμε ότι δίνουμε το γήπεδο. Ο λόγος που το είπαμε το «ναι» να γίνει στον Βόλο το ματς είναι γιατί δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεγάλη ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι ένας τελικός με 15.000 κόσμου θα είναι ασφαλής. Η ΕΛΑΣ έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο δήμαρχος τι να κάνει άλλο”.

To άρθρο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Ο Μπέος θέλει 15.000 φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό – Ο Αλαφούζος ζητάει περισσότερους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-